18 березня Вінниччину відвідала делегація Посольства Франції в Україні на чолі з керівником Департаменту континентальної Європи МЗС Французької Республіки Еріком Фурн’є. Свій візит на Подільську землю дипломати розпочали з офіційної зустрічі з керівниками області та міста.

«Вінницька область є найпотужнішим аграрним регіоном України і локомотивом економічного прогресу в державі. Сьогодні виробники області – як аграрного спрямування, так і переробки – крок за кроком починають освоювати нові ринки збуту продукції в Європейському Союзі.  Є також низка підприємств, які працюють в легкій промисловості і починають набирати обертів саме на європейському ринку. Крім того, дуже важливо, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС відкриває можливості в отриманні нових технологій для наших підприємств, які потребують суттєвої модернізації своїх можливостей», - зазначив керівник Вінниччини Валерій Коровій.

Вінницю відвідав керівник Департаменту континентальної Європи МЗС Франції

Керівник Департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурн’є, у свою чергу, засвідчив пильну увагу зі сторони Французької Республіки до тих процесів, що проходять нині в Україні. А також зазначив, що основною метою візиту делегації на Вінниччину є вивчення потенціалу області та міста для подальшої конкретної співпраці.

«Хочеться розвивати освітні програми, можливо, будуть конкретні технічні застосування у сфері сільського господарства та за іншими напрямками. Ми також готові обмінятися досвідом щодо децентралізації. Це для вас серйозний крок, і ми готові в цьому допомагати», - запевнив пан Ерік Фурн’є.

Вінницю відвідав керівник Департаменту континентальної Європи МЗС Франції

Французький дипломат також зазначив, що пріоритетом для Франції на наступний рік є боротьба з глобальним потеплінням, що передбачає комплекс серйозних заходів, спрямованих на вирішення цієї проблеми. «Це стосується енергозбереження, раціонального використання енергоносіїв, переробки викидів, енергетичної ефективності. За всіма цими напрямами можна розвивати нові співробітництва», - зауважив керівник Департаменту континентальної Європи МЗС Франції.

Ще одним перспективним напрямом співпраці Ерік Фурн’є визначив університетські взаємини, підкресливши, що окремі професори французьких університетів готові приїздити до України, щоб читати лекції та обмінюватися досвідом.

Про розвиток та перспективи міста Вінниці членів іноземної делегації інформував в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. Він, зокрема, повідомив, що ще у 2006 році були визначені основні шляхи розвитку Вінниці і спільно з європейськими та світовими фондами була розроблена концепція стратегічного розвитку міста.

Вінницю відвідав керівник Департаменту континентальної Європи МЗС Франції

«У 2013 році була прийнята стратегія розвитку міста до 2020 року, в якій визначено 5 основних напрямків: формування сильної місцевої громади, економічний розвиток, спрямований на високий рівень зайнятості, якісне надання комунальних послуг, якість соціального життя та збалансований просторовий розвиток. Основний наш пріоритет – надання якісних послуг різного спрямування, позитивний бізнес-клімат та розвиток інфраструктури», - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 3489
Поширень: 0