В ході Форуму міжрегіонального співробітництва та інвестицій, що проходить у Вінниці 26 березня, за участі представників бізнесу, інвесторів і влади Вінницької, Донецької та Луганської областей відбулось урочисте підписання грантової Угоди між Представництвом ЄС в Україні та Департаментом регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА щодо створення Центру адаптації бізнес-переселенців із зон конфлікту у Вінницькій області.

В результаті діяльності Центру планується протягом року забезпечити перенесення або відновлення роботи на території Вінницької області не менше 36 підприємств малого та середнього бізнесу, створення близько 720 нових робочих місць із залученням майже 1,2 млн. євро кредитних коштів на реалізацію проектів суб’єктів МСП, навчання та підвищення кваліфікації понад 200 представників малого та середнього бізнесу із зон конфлікту.

Організаторами Форуму виступають Асоціація «Приватні інвестори України» і Вінницька торгово-промислова палата за участі та підтримки Вінницької ОДА, Вінницької міської ради, Донецької облдержадміністрації, Донецької торгово-промислової палати, Державної служби зайнятості України, Донецького клубу підприємців, Донецької громадської організації «Альянс», ТОВ «Компанія «Євроконсалтинг», Міжнародного проекту - Ukrainian Investment Dialog (UID-2015), Всеукраїнської організації у справах вимушених переселенців.

З вітаннями до учасників Форуму звернулись керівники області та м. Вінниці, високопосадовці із центральних органів виконавчої влади.

За підтримки ЄС у Вінниці буде створено Центр адаптації бізнес-переселенців із зон конфлікту

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій у вітальному слові до учасників зібрання підкреслив: «Виклики, які стоять перед Україною є непростими і тривалими в часі. Однак, саме в такі бурхливі дні відкриваються нові можливості і горизонти для руху вперед. Ми усіляко підтримуємо промисловий капітал, який прагне розміщення своїх виробництв на теренах Вінницької області і в ході роботи Форуму ви переконаєтесь, які є напрацювання у цьому напрямку».

Валерій Коровій відзначив важливість формування прозорих конкурентних умов для розвитку бізнесу. Він висловив переконання, що найближчі 5-10 років домінуючим локомотивом економічного зростання будуть світові ринки продовольства, а Вінниччина якраз є потужним аграрним і промисловим регіоном в центральній частині України. «І хоч часи зараз непрості, ми постійно маємо діалоги з цілим рядом компаній, які прагнуть розмістити або перенести своє виробництво саме у Вінницьку область,- підкреслив він. - Це пов’язано і з вигідним географічним розташуванням, добрими транспортними розв’язками та наявністю кваліфікованої робочої сили. Це якраз ті фактори, які дають можливість започатковувати цікаві інвестиційні проекти і рухатись вперед».

Про втілення ефективних проектів щодо створення комфортного, сучасного європейського міста говорив у своєму виступі в. о. Вінницького міського голови, секретар міськради Сергій Моргунов. «В стратегії м. Вінниці, прийнятій у 2013 році, одним із пріоритетів є економічний розвиток. Зараз в країні війна, але ж після кожної війни обов’язково настане мир,тож треба розвиватись,творити успішну країну», - підкреслив він.

Успішної роботи Форуму побажав Голова відділу співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, який із справжнім захопленням відгукнувся про Вінницю, як про «місто, де хочеться бути, яскравий приклад того, як має розвиватися сучасне місто».

За підтримки ЄС у Вінниці буде створено Центр адаптації бізнес-переселенців із зон конфлікту

Він, зокрема, зазначив: «Європейський Союз має повну зацікавленість у стабільній мирній Україні, яка прагне розвитку. Хочу висловити свою вдячність міській та обласній адміністрації за ту роботу, яку було проведено за останні роки, навіть враховуючи ту кризу, яка виникла на Сході України. Сьогоднішня зустріч демонструє велику солідарність між місцевою громадою та громадянами, які прибули зі Сходу, а також тісну співпрацю влади і громади».

Далі Беренд де Гроот окреслив основні аспекти Угоди з ЄС.

Згідно грантової Угоди, на реалізацію проекту Євросоюз виділить 324 тис. Євро. «Ми щиро дякуємо Представництву Європейського Союзу в Україні за сприяння у реалізації програми з метою збереження робочих місць та відродження економічного потенціалу України», - підсумував урочисту церемонію відкриття Форуму керівник проекту, Президент Асоціації «Приватні інвестори України» Сергій Десяк.

Угоду про створення Центру адаптації бізнес-переселенців із зон конфлікту у Вінницькій області підписали: Беренд де Гроот - Голова відділу співробітництва Представництва ЄС в Україні та Олександр Якубик – директор Департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА.



Переглядів: 4378
Поширень: 0