На Майдані Незалежності о 14.30 відбудеться Шоу повітряних кульок. Біля 10 величезних фігур казкових героїв та звірів з різнокольорових кульок зможе сфотографуватися кожний охочий. Після чого разом із святковими кульками фігури піднімуться у небо.

На вулиці Соборній відбудуться виступи анімаційних театрів та конкурсні програми за участю вінницьких артистів. Біля фонтану на Майдані Незалежності кожен, хто відчуває себе молодим та креативним, зможе зробити собі боді-арт з вінницькою символікою та стильну святкову зачіску. О 14.30 тут стартує танцювальна програма сучасного спрямування. Вінницька танцювальна студія «3Z» покаже майстер-клас з сучасних танців. Через годину відбудеться танцювальна програма з майстер-класом по хіп-хопу та брейк-дансу Олександра Бобика. О 17.30 на цьому ж майданчику розважальну програму продовжать вінницькі реп-гурти.

На розі вулиць Соборної та Артинова (біля кінотеатру Коцюбинського) відбудеться показовий виступ одного з оркестрів, який спеціально приїздить до Вінниці на святкування Дня міста.

По вулиці Козицького на площі біля Меморіалу Слави буде працювати театральний майданчик. Вуличні театри презентуватимуть свої вистави. Київський вуличний театр з програмою «Карнавал» покаже невеликі програми з артистами на ходулях. Далі працюватиме збірний вінницький театр сценічного бою та трюкової пластики «У-вей», серед героїв якого - лицарі, дракони та велетенські яскраві ляльки. Потім відбудуться виступи польських колективів, а на завершення виступить львівський театр «Воскресіння» зі своє виставою «Сон принцеси». Після презентації у Вінниці вистава буде подорожувати по усьому світу. Окрім цього у сквері Козицького буде розташована фотовиставка, а біля башти гратиме оркестр.

На площі Театральній відбудеться танцювальна програма у класичному стилі для тих, хто полюбляє бальні та яскраві латиноамериканські танці у парі. З 14.30 зі своєю програмою виступатимуть вінницькі колективи. А о 16.30 естафету підхоплює Влад Яма зі своїм зірковим майстер-класом, який він презентував для проекту «Танцюють всі - 2». З 17.30 до 19.00 на цьому майданчику працюватимуть музичні гурти.

У Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького з 14.00 розпочнуться виступи ляльок-велетнів, оркестрів, презентація дитячих програм, малюнок на асфальті, виставки та фотовиставки, виступи народних колективів. О 17 год. на Фонтанній площі розпочнеться подвійна програма та зірковий майстер-клас від Григорія Чапкіса, де можна буде навчитися класичним та латиноамериканським танцям.

Організатори сподіваються, що така насичена денна програма танцювального марафону прийдеться до душі кожному, хто вирішить у День народження Вінниці приєднатись до святкувань і стати учасником заходів з нагоди відзначення Дня міста.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ
з відзначення 654 –річниці від дня заснування м. Вінниці

Час
Назва заходу
Місце
12 вересня
9:00 – 9:30
Молебень

Храми міста

9:45 – 10:00

Покладання квітів до Меморіалу Слави

сквер ім.Козицького
10:30 – 12:50
Прийом офіційних делегацій
Міська рада
 
13:00-13:20
Церемонія урочистого відкриття свята
«День міста»
Майдан Незалежності
 
13:20 – 14:30
Карнавал

«З Днем народження, Вінниця!»

Вул. Соборна
 
14:30 – 18:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- ПАЛОНЧІНО - шоу повітряних фігур

- Майстер-класи на танцювальних майданчиках міста за участю зірок - Влада Ями, Григорія Чапкіса, Олександра Бобика

- Виступи вуличних театральних колективів, прем’єра вистави «Сон принцеси»

- Виступи духових оркестрів (м. Київ, Одеса, Житомир, Хмельницький, Вінниця, Київська область,)

- Арт-майдан

- Дитячі програми, ігри, конкурси, розіграши, дегустації. Куштування іменинного торту від «Зерносвіту».
 
Вул. Соборна,
площа Театральна,
 майдан Незалежності, сквер ім.Козицького,

майдан Водограю (ЦПКтаВ ім.Горького)

 
19:00 – 22:00
 
 
 
 
 
22:00

Вечірня шоу-програма за участю  фіналістів проекту телеканалу СТБ «Танцюють всі!», переможця Олександра Останіна, телеведучої Лілії Ребрик.  

Спеціально запрошені гості: Влад Яма, Григорій Чапкіс, Ольга Горбачова та музичний гурт «Арктика».

           Святковий феєрверк

 
Площа ім. В.Стуса
13 вересня
18:00 - 19:00

Ерік Ессікс (США) з концертною програмою «Океан - не перешкода» (за участю муніціпального естрадно-духового оркестру «ВінБенд»)

Концертна зала «Плеяда»

19:00 - 22:00

ІІІ міжнародний ВІННИЦІанський фестиваль за участю акторів тележурналу «Каламбур» (м.Одеса),телепрограми «Большая разница» (м.Москва), театру пародій «Клем» (м.Житомир), журналіста Анатолія Борсюка і режисера Давида Черкаського (м.Київ)

Площа ім. В.Стуса
10-24 вересня
Фотовиставки:

- Вероніки Віал – «Жінки та чоловіки до 10 ранку»;

- А.Машевцева – «Вінничани»;

- О.Дмитрієнко – «Вінниця»
 
Сквер ім. Козицького
Галерея «Інтершик»
ЦПКтаВ ім.Горького


Переглядів: 6968
Поширень: 0