Сьогодні у Вінниці відбувся молодіжний суботник. Близько ста юнаків та дівчат наводили лад на Європейській площі. Вони не лише згрібали торішнє листя, замітали, фарбували дерева, а й висадили двісті троянд, каштани, липи та навіть п’ять саджанці сакур, які розквітнуть вже через два тижні. Ці дерева присвячені героям, які загинули, захищаючи Україну.

Напередодні Великодня вінничани вже традиційно влаштовують генеральне прибирання свого міста. Сьогодні вінницька молодь наводила лад на Європейській площі. Цей суботник організувала Вінницька молодіжна рада разом з КП «Подільський туристично-інформаційний центр», teens-club «Універ» та відділом молоді і туризму міської ради.

У Вінниці на Європейській площі висадили п’ять сакур в пам’ять героів, які віддали своє життя за Україну

«Ми вирішили організувати незвичайний суботник, адже крім традиційного прибирання ми також займемося озелененням нашого міста, висадивши дерева та квіти. Для того, щоб дізнатися, які саме рослини хочуть бачити вінничани у центрі міста на Європейській площі, ми провели опитування у соціальних мережах. У результаті, більше половини респондентів висловили бажання бачити на площі біля вежі троянди та сакури. Тому, за позабюджетні кошти було придбано п’ять сакур та 200 троянд. Для цього свої фінансові можливості об’єднали «Подільський туристично-інформаційний центр» та місцеві підприємці», – каже керуюча справами Вінницької молодіжної ради Марина Олексієнко.

У Вінниці на Європейській площі висадили п’ять сакур в пам’ять героів, які віддали своє життя за Україну

Загалом сакура символізує пам\'ять про воїнів, які віддали свої життя заради миру та спокою. «Сакура символізує героїв, які загинули за свою країну і тепер знаходяться на небі. Тож, нововисаджені дерева присвячені людям, які віддали своє життя за Україну, її незалежність та свободу. Ми їх посадили на Європейській площі, де нещодавно встановили пам’ятний знак героям Небесної сотні та воїнам АТО», – розповідає директор відділу у справах молоді та туризму міської ради Юлія Мончак.

Як зазначив директор КП «Подільського туристично-інформаційного центру» Володимир Ходацький, сакури повністю адаптовані до наших умов, зараз вони мають більше двох метрів у висоту. Сакури зацвітуть вже через тиждень. Матимуть рожеві квіти.

У Вінниці на Європейській площі висадили п’ять сакур в пам’ять героів, які віддали своє життя за Україну

Молоді люди, які брали участь у цьому суботнику, запропонували щороку в пам\'ять героям висаджувати на Європейській площі сакури, і тоді це місце матиме неповторний вигляд та нагадуватиме вінничанам і гостям міста, які проходитимуть цією площею, про героїв, які віддали життя за свою країну, і пам\'ять про них житиме вічно.

У Вінниці на Європейській площі висадили п’ять сакур в пам’ять героів, які віддали своє життя за Україну

Також суботник проходив і на території Європейського саду, який був закладений на площі у минулому році. «Вже незабаром ми розпочнемо роботу по удосконаленню зовнішнього вигляду Європейського саду. Наразі оголошений конкурс на найкращий дизайн цього місця. Молодь активно долучається до конкурсу, оскільки всі хочуть, щоб сад став справжньою родзинкою міста. На сьогодні вже є кілька заявок». Як зазначила куратор проекту «Європейський сад» Ірина Дуда, вона постійно бере участь у міських суботниках. «Я хочу, щоб наше місто було чистим та зеленим, а діти могли проводити час у Європейському саду, насолоджуючись квітами та рослинами», – каже вона.



Переглядів: 7421
Поширень: 0