Створенню Центру, що є проектом Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії», передувало відновлення приміщення, де віднині діятиме установа. Фінансування ремонтних робіт було здійснено за сприяння Європейського Командування Збройних сил США, і вже 27 квітня Центр суспільної освіти та соціального партнерства розпочав свою роботу офіційним відкриттям.

В урочистому заході взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, представники Європейського Командування Збройних сил США, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Сергій Свитко, в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов, голова Представництва Міжнародної організації з міграції Манфред Профазі, представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та партнерські громадські організації.

У Вінниці відкрито Центр суспільної освіти та соціального партнерства

«Один з найпотужніших видів зброї, яким володіє зараз Україна у боротьбі за незалежність і суверенітет, це сила її громадян і особливо - її громадянського суспільства. Тож центр, відремонтований за кошти Європейського Командування Збройних сил США, має розглядатися як важіль, інструмент, що буде застосовувати у своїй діяльності українське громадянське суспільство», - зазначив у вітальному слові Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

У Вінниці відкрито Центр суспільної освіти та соціального партнерства

Дипломат подякував усім виконавцям проекту та висловив сподівання, що, окрім низки різноманітних послуг, які надаватиме Центр, особлива увага тут приділятиметься демобілізованим воїнам та переміщеним особам. Адже сьогодні перед Україною постає новий виклик: як знову інтегрувати в суспільство і повернути до повноцінного життя тих військових, які повернулися із зони воєнних дій та потребують реабілітації.

Водночас Джеффрі Пайєтт наголосив, що Уряд США відданий справі допомоги Україні в побудові міцного демократичного суспільства, і відкриття Центру суспільної освіти та соціального партнерства є лише невеличким елементом цього.

У Вінниці відкрито Центр суспільної освіти та соціального партнерства

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, у свою чергу, зазначив, що обласна влада відстежувала процес реалізації цього проекту. Відтак висловив вдячність пану Послу та в його особі всьому народу США за підтримку Української держави.

«Нам треба працювати, рухатися вперед. І найголовніше – маємо будувати нову країну. Країну, що базуватиметься на принципах добра, справедливості, європейських цінностей. І цей Центр, в першу чергу, спрямований на те, щоб ми розвивали громадянське суспільство. Маємо відходити від того, щоб держава втручалася в усі процеси. Ми повинні розуміти, що значну частину повноважень в країні мають виконувати громадські організації», - зауважив Валерій Коровій.

На важливості відкриття такої установи наголосив і в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. «В кінці минулого року ми прийняли програму розвиту інституцій громадянського суспільства, і я маю велику надію, що саме цей Центр буде одним з головних партнерів у співпраці міської влади та громади», - відзначив Сергій Моргунов. Відтак акцентував увагу на важливості заходів, що реалізовуватимуться Центром у напрямку підтримки демобілізованих військових та переселених осіб.

У Вінниці відкрито Центр суспільної освіти та соціального партнерства

Перерізавши на знак відкриття установи символічну стрічку, учасники заходу ознайомилися з основними напрямами, за якими працюватиме Центр суспільної освіти та соціального партнерства.

Для довідки. Процес заснування Центру суспільної освіти та соціального партнерства у місті Вінниці розпочався в квітні 2012 року із зустрічі ВОПО «Джерело надії» з послом США в Україні паном Джоном Френсісом Теффтом в рамках його візиту до Вінниці. Створення Центру передбачало відновлення приміщення по вул. Стеценко 48. З вересня 2013 року було затверджене фінансування проекту і навесні 2014 року розпочався безпосередній ремонт, що завершився напередодні.

У Вінниці відкрито Центр суспільної освіти та соціального партнерства

Ідея Центру полягає в об’єднанні активних Вінничан задля спільного блага, реалізації різноманітних соціальних і суспільно-корисних ініціатив. Важливим напрямком роботи стане ресурсна підтримка громадських організацій, що засновуються в регіоні та розвиток інновацій в соціальній сфері.

Центр працюватиме за тематичними напрямами:

  • Програма розвитку громадянського суспільства.
  • Програма «Розвиток мікро підприємництва на Вінниччині».
  • Програма «Прогресивний молодіжний розвиток».
  • Програма «Соціальна комунікація та взаємодопомога».
  • Психологічна програма «Пізнай себе, знайди свій шлях».
  • Програма «Гармонізація родинних стосунків».



Переглядів: 3761
Поширень: 0