30 квітня, біля загальноосвітньої школи I-III ступенів № 26 у місті Вінниця зібралися разом дорослі та молодь, щоб вшанувати подвиг Героя України Дмитра Майбороди, військового пілота, котрий віддав своє життя за рідну Батьківщину, щоб подарувати шанс жити десяткам українців та членам свого екіпажу.

Командир екіпажу літака АН-26 Дмитро Майборода з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, гуманітарних вантажів, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО на сході України, проводив евакуацію поранених та хворих.

14 липня 2014 року в Краснодонському районі Луганської області в літак, яким керував Дмитро, влучила ворожа ракета класу «повітря-повітря». Офіцер зміг утримати в повітрі ушкоджений літак, відвести його подалі від населених пунктів, та разом з помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном до останнього керував літаком, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися.

У вінницькій школі №26 встановили меморіальну дошку військовому льотчику герою України Дмитру Майбороді

Встановлення меморіальної дошки ініціювали педагогічний та батьківський колектив школи, в якій здобував середню освіту Дмитро Майборода. У заході взяли участь батьки Героя, представники командування Повітряних Сил Збройних Сил, міської ради, друзі та вчителі.

У вінницькій школі №26 встановили меморіальну дошку військовому льотчику герою України Дмитру Майбороді

Військовий пілот залишив теплі спогади у пам’яті тих, хто з ним був знайомий. А для школярів він став зразком мужності, відданості присязі та громадському обов’язку.

Велике вам дякую за шану до мого сина. Усім хочеться побажати здоров’я. А ви, діти, добре навчайтеся, щоб стати справжніми українцями, люблячими свою Батьківщину, — зазначила мати льотчика Тетяна Іванівна.

У вінницькій школі №26 встановили меморіальну дошку військовому льотчику герою України Дмитру Майбороді

Слід зазначити, що наказом Міністра оборони України № 261 від 17 квітня 2015 року гвардії майору Дмитру Майбороді та гвардії майору Дмитру Шкарбуну присвоєно чергове військове звання підполковник (посмертно).



Переглядів: 6566
Поширень: 0