5 травня, бойовики демонтували барельєф українського поета і письменника Василя Стуса з фасаду корпусу філологічного факультету Донецького національного університету.

Донецький національний університет обурений фактом демонтажу барельєфа Василя Стуса на будівлі філологічного факультету в Донецьку.

"На нашу думку, це — акт вандалізму, який свідчить про низький рівень культури, антиукраїнську позицію та неповажливе ставлення до випускників вишу керівництва псевдоуніверситету та тих, хто сприяв цій акції. Ставлення до особистості Василя Стуса може бути різним, але беззаперечним є той факт, що його доля тісно пов’язана з Донецьким національним університетом і філологічним факультетом. Знищення історії ДонНУ вказує на неможливість асоціації спільноти, яка перебуває в стінах університету за донецькою адресою, зі славним ім’ям Донецького національного університету", - йдеться у заяві, яка розміщена на сайті ДонНУ.

Керівництво ДонНУ просить евакуювати у Вінницю барельєф Василя Стуса, який вчора демонтували у Донецьку

Керівництво ДонНУ та університетська громада, як зазначається у заяві, докладе усіх зусиль, щоб евакуювати барельєф Василя Стуса до Вінниці.

Керівництво ДонНУ просить евакуювати у Вінницю барельєф Василя Стуса, який вчора демонтували у Донецьку



Переглядів: 3531
Поширень: 0