12 травня 2015 року Генеральним прокурором України Віктором Шокіним відповідно до ч. 2 ст. 80 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Закону України «Про статус народного депутата України», ч. 2 ст. 482 КПК, ст. 218 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» направлено до Верховної Ради України для розгляду два подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України. Про це у коментарі для представників засобів масової інформації повідомив Генеральний прокурор України.

Так, до Верховної Ради направлено подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Сергія Клюєва, який підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Сергій Клюєв та Сергій Мельничук

Також направлено подання для розгляду ВРУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Сергія Мельничука. Він підозрюється у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, зокрема за ст. 257 (бандитизм).

Віктор Шокін зазначив, що можливо мова йде не про останні подання, які вносяться Генеральним прокурором про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України.



Переглядів: 2578
Поширень: 0