Ідея провести таку гру виникла в зв\'язку з тим, що цього літа компанією «Рошен» були оголошені плани з реконструкції набережної Південного Бугу. Однак реконструкція набережної не може відбуватись без облаштування острова Фестивальний - важливого для міста об\'єкту, з якого, власне, і починався розвиток Вінниці, і який досі є улюбленим місцем відпочинку для багатьох вінничан.

У діловій грі братимуть участь представники громадськості міста, керівники профільних управлінь міськвиконкому, представники депутатського корпусу, архітектурних кіл, культури, ЗМІ, знавців історії міста - загалом 25 осіб. Британська Рада, яка є розробником унікальної методики гри, запросила для її модерації Богдана Шумиловича, менеджера проектів Центру міської історії Центрально-Східної Європи, який вже має досвід проведення аналогічних ділових ігор у Львові та Мелітополі.

Слід додати, що ця ділова гра є частиною міжнародного проекту Британської Ради «Творчі міста», який реалізується у 14 країнах Європи і спрямований на напрацювання членами територіальної громади практичних ідей з покращення якості життя у містах. В Україні ділові ігри «Місто Майбутнього» успішно відбулися у Львові, Одесі та Мелітополі. Досвід проведення таких «мозкових штурмів» показав, що їх учасники напрацьовують нові і часто нестандартні рішення актуальних міських проблем. На це, власне, і розраховують організатори Вінницької гри - планується, що напрацьовані її учасниками ідеї будуть покладені в основу подальших практичних планів з облаштування й благоустрою острова.

За додатковою інформацією просимо звертатись до Орленко Олени Владленівної, заступника директора Інституту розвитку міст, тел. (0432) 595360

Для довідки:

Британська Рада в Україні - це міжнародна організація, яка представляє Сполучене Королівство в галузі освіти і культури. В Україні Британська Рада працює з 1992 року і має офіс у Києві та представництва в Донецьку, Львові, Одесі та Харкові, які займаються реалізацією партнерських проектів і адмініструванням всесвітньо визнаних британських іспитів.

Центр міської історії Центрально-Східної Європи - це інститут історичних досліджень, що намагається продукувати нові інтелектуальні поштовхи до розвитку актуальних питань науки та сприяти формуванню обґрунтованої думки. За допомогою інформації та відкритих дискусій центр хоче запобігти маніпуляції історією з політичною метою. Центр надає студентам можливість здійснювати наукові дослідження міжнародного рівня всередині країни, запобігаючи «витоку» інтелекту за кордон.

Інститут розвитку міст - комунальне підприємство, створене Вінницькою міською радою у 2009 році. Має на меті розвиток та підтримку обміну позитивним досвідом між різними містами в Україні та за її межами. Спираючись на всебічний аналіз існуючих проблем розвитку міст, концептуальні засади сталого міського розвитку та новітні досягнення у цій галузі, інститут займається розробкою практичних пропозицій, спрямованих на підвищення ефективності управління містом, поліпшення інвестиційного клімату, розвиток соціальних проектів та підвищення якості життя мешканців міста.


Переглядів: 3660
Поширень: 0