Ще один вінницьк​ий медичний заклад успішно пройшов сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO. Міська лікарня «Центр матері та дитини» нещодавно отримала підтверджуючий сертифікат. Це вже друга медична установа, яка пройшла подібну перевірку. Першим був Муніципальний діагностичний центр, який отримав сертифікат ISO 9001:2008 влітку 2014 року.

Місяць тому у міській лікарні «Центр матері та дитини» було успішно завершено сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO 9001:2009. Цей стандарт містить мінімальні вимоги, яким повинна відповідати установа незалежно від того, які саме послуги вона надає. Система управління якістю вводиться для постійного покращення діяльності закладу. На сьогодні система управління якістю ISO 9001 – найбільш авторитетна в світі, і наразі її використовують більш ніж мільйон організацій у 161 країні. Сертифікат ISO - це, перш за все, «візитна картка компанії», яка гарантує, що всі процеси, що функціонують у закладі, керовані і перебувають під контролем керівництва.

Процес проходження сертифікації Центром матері та дитини тривав більш ніж півроку. Для розробки документації системи управління якістю в медичному закладі було створено спеціальну робочу групу та розроблено план впровадження системи. Цією групою було відпрацьовано шість обов’язкових методик, визначено структуру процесів системи управління та відповідальність працівників за організацію робіт по управлінню процесами.

В кінці 2014 року було призначено внутрішніх аудиторів, а у березні 2015 року фахівцями ДП «Вінницястандартметрологія» проведено навчання персоналу з видачею сертифікатів та розроблено програму проведення внутрішнього аудиту. Цього ж місяця було проведено перший етап аудиту первинної сертифікації системи управління якістю. Після усунення зауважень, виявлених аудиторами, 22 квітня в медзакладі проведено другий заключний етап перевірки. 29 квітня заклад отримав сертифікат на відповідність системі управління якістю ISO 9001:2009. Термін дії сертифікату - три роки, після чого заклад повинен повторно його підтвердити.



Переглядів: 2653
Поширень: 0