25 бібліотекарів відзначили грамотами та грошовими преміями. А 5 колективів бібліотек-філій ЦБС були нагороджені цінними подарунками.

«Завжди, коли ми із Вами зустрічаємось, я пригадую свого дідуся, який все життя пропрацював в системі освіти. Мені було років п\'ять, але я запам\'ятав на все життя, як дідусь намагався дітям та онукам привити любов до читання книг. - ділиться своїми спогадами очільник міста. - Новітні часи - це зміна форматів отримання інформації. Але я переконаний, що книгу не замінить ніщо. Ні Інтернет, ні інші новітні технології. Хоча приємно відзначити, що мережа бібліотек міста має багато напрацювань і в цьому напрямку. Бажаю усім Вам і нашому суспільству, щоб народжувалось все більше людей, які за покликом душі ставали б бібліотекарями і виконували таку потрібну місію - збереження і примноження бібліотечних фондів для Ваших читачів».

Крім традиційних форм бібліотечної роботи структурні підрозділи Вінницької ЦБС сьогодні приділяють значну увагу введенню новітніх інформаційних технологій у процеси роботи бібліотек. Зокрема, триває робота над формуванням Об\'єднаного каталогу централізованої бібліотечної системи м. Вінниці. На даний час кількість найменувань у електронному каталозі складає понад 40 тис. Задля забезпечення вільного доступу користувачів бібліотек до різних джерел інформації у минулому році у 2008 р. на базі бібліотеки-філії №11, центральної дитячої та центральної міської бібліотек ім. Бевза розпочали роботу інформаційні центри, що дає змогу забезпечувати безкоштовний доступ користувачів до глобальної інформаційної мережі Інтернет та надавати додаткові можливості електронного пошуку інформації, листування, телефонного зв\'язку тощо. З підключенням бібліотек до мережі Інтернет з\'явилась можливість виходу до Інтернет-версій періодичних видань. У роботі інформаційних центрів задіяно 17 комп\'ютерів. У перспективі планується об\'єднати бібліотеки Вінницької ЦБС у єдину інформаційну мережу.

У цьому році центральна міська бібліотека ім. І.В.Бевза бере участь у 7-й фазі проекту «Заочний абонемент» (вересень 2009р. - лютий 2010 р.), яку проводить Гете-Інститут Німецького культурного центру в Україні. До уваги відвідувачів бібліотек презентовано 300 примірників видань друкованої книжкової продукції німецькою мовою, компакт-дисків та аудіокасет.

У 2008 році за рахунок проведених капітальних та поточних ремонтів значно покращилась матеріально-технічна база центральної міської бібліотеки ім. І.В.Бевза, центральної дитячої бібліотеки та бібліотек-філій №№ 10,11, було проведено реконструкцію системи опалення бібліотеки-філії №21 ім. Крупської. Торік відповідно до рішень рішень виконавчого комітету міської ради на баланс Вінницької ЦБС також було передано два приміщення комунальної власності по вул. Баженова,32 та по вул. Д.Нечая,63-а для розміщення бібліотек-філій №7 та №5. А вже у поточному році за рахунок додатково виділених з міського бюджету коштів у сумі більше 230 тис. грн. по вул. Баженова,32 відремонтовано частину приміщення. Зокрема, проведено капітальний ремонт покрівлі, систем тепло-, енергопостачання, санвузла, частини внутрішнього приміщення та підлоги, вікна та двері замінили на металопластикові, відремонтували також центральний вхід до приміщення та сходи. На даний час тривають роботи з переведення бібліотеки - філії №7 з орендованого у власне приміщення. Також, за рахунок коштів, додатково виділених з міського бюджету у сумі 187,0 тис. грн., у цьому році розпочато підготовчі роботи з капітального ремонту приміщення по вул. Д.Нечая-63-а.

Довідка:
Вінницька міська централізована бібліотечна система об\'єднує 21 бібліотеку-філію (3 дитячих спеціалізованих бібліотеки; 4 бібліотеки, що обслуговують дорослих та юнацтво; 13 бібліотек-філій обслуговують всі категорії користувачів). Колектив ЦБС - 94 працівника.


Переглядів: 3158
Поширень: 0