А оскільки Польща є членом Євросоюзу, у вінницькому Консульстві видаватимуться візи не тільки до цієї країни, а й до інших держав-учасниць Шенгенської зони. Розташується воно у центральній частині міста, в приміщенні торговельного комплексу «Магіцентр».


За словами міського голови Володимира Гройсмана, відкриття консульства - це результат майже трирічної потужної роботи та співпраці польських колег, керівництва міста та області. У березні 2007 року у Вінниці відкрився консультативний центр і саме тоді заговорили про можливість розміщення у нашому місті Польського Консульства. Вінниця потрапила до числа кількох українських міст-претендентів на розміщення Консульства.

«Генеральне Консульство Польщі - це великий плюс для міста, вінничан та областей, які знаходяться поряд з Вінницькою, - зазначив 1 жовтня під час прес-конференції очільник міста. - Адже ми будемо мати власне вікно в Європу, що дасть можливість розвивати стосунки з Євросоюзом».

Володимир Гройсман висловив також велику вдячність Міністру закордонних справ Польщі Радославу Сікорському щодо чіткої позиції у прийнятті та дотриманні рішення щодо відкриття Генерального Консульства у Вінниці, не зважаючи на будь-які обставини, в тому числі і фінансово-економічну кризу.


Переглядів: 8468
Поширень: 0