Українська делегація побувала на загальнопольських Днях Полуниці, які вже 20-й раз відбувались у територіальній громаді (гміні) Корицин.

Під час цього свята відбувається презентація традиційних продуктів (зокрема, страв з полуницями та знаменитих корицинських сирів), творчі виступи, змагання в поїданні полуниці на швидкість, ігри та конкурси для дітей тощо. Родзинка свята – весела «битва», під час якої команди жбурляють одні в одних зрілими полуницями.

Представники української делегації, об’єднавшись із гостями з Італії та Литви, взяли участь у Полуничній битві «Корицин проти всіх» і здобули перемогу на полуничному «полі бою».

Команду суперника очолив війт гміни Корицин Мирослав Лех (голова Спілки сільських гмін Підляського воєводства).

Вінничани у Польщі «билися» полуницями

До інтернаціональної команди (у жовтих футболках) увійшли, зокрема, директор школи Олег Шпаковатий та вчителі Антоніна Плахотнюк, Владислав Підгаєць і Михайло Рожок зі школи села Северинівка Жмеринського району, лісничий Павло Кичак, представник Северинівської сільради Олег Мазур, тренер з футболу Анатолій Бедрак та координатор проекту «Український шлях самоврядування» Інна Сандюк.

Гміна Корицин - сільська гміна, відома на всю Польщу своїми сирами, які належать до списку традиційних продуктів і зареєстровані як бренд у Брюсселі, також Корицин – Столиця польської полуниці.

Вінничани у Польщі «билися» полуницями

Українська делегація з 22 по 29 червня перебувала в Польщі у рамках проекту «Український шлях самоврядування», що реалізується Об\'єднанням сільських гмін Підляського воєводства та Подільською агенцією регіонального розвитку в межах територіальних громад Жмеринського району Вінницької області.



Переглядів: 3601
Поширень: 0