Відокремлену від тротуару і проїджої частини доріжку споруджують на проспекті Юності і частково вона вже відкрита для велосипедистів – на 600-метровому відрізку від Хмельницького шосе до вулиці Порика.

Щоправда, першими випробувати доріжку узялись не велосипедисти, а.. пішоходи. Напевно, свіжий асфальт і акуратні бордюри виглядають привабливішими для прогулянок, аніж старий тротуар. Принаймні, на знаки про початок доріжки зважають далеко не всі.

Першою у Вінниці виділеною велодоріжкою, що на проспекті Юності, уже можуть користуватись вінничани

Тим часом, будівництво велодоріжки продовжується далі по проспекту Юності – у напрямку Келецької.

Першою у Вінниці виділеною велодоріжкою, що на проспекті Юності, уже можуть користуватись вінничани

«У минулому році ми проводили опитування серед велосипедистів та мешканців міста щодо того, де найзручніше було б облаштувати велодоріжку. З’ясувавши, де вінничани хочуть бачити цей об’єкт, були розроблені відповідні документи і виділено кошти з міського бюджету на реалізацію проекту. Велодоріжка повністю відділена від проїжджої частини пішохідної зони для підвищення безпеки та комфортності пересування. Планується, що вона буде зроблена вже за місяць», – каже керівник розвитку велосипедної інфраструктури міста Олег Крупський.

Загалом, до 2020 року у Вінниці планують облаштувати майже 85 кілометрів велодоріжок, встановити в усіх мікрорайонах велопарковки, створити умови для безпечного руху велосипедистів на перехрестях.

Першою у Вінниці виділеною велодоріжкою, що на проспекті Юності, уже можуть користуватись вінничани

Також, як зазначив Олег Крупський, в планах – створення велодоріжок по вулиці Пирогова (від ринку «Урожай» до Електромережі), вулиці Родіона Скалецького, проспекту Космонавтів, Хмельницькому шосе (з боку Центрального парку). Також будуть нанесені інформаційні знаки по вулиці Соборній, 50-річчя Перемоги, проспекту Коцюбинського, вулицях Островського та Фурмана і провулку Залізничному.

Фото з сайту Urban.vn.ua



Переглядів: 5009
Поширень: 0