Сімнадцять співробітників оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Вінницькій області направлені для несення служби на контрольних пунктах в’їзду/виїзду (КПВВ) на окремих територіях в зоні проведення АТО. Основним завданням фіскалів у зоні АТО є попередження незаконного переміщення товарів через кордон із окупованими територіями.

За кілька днів до виїзду добровольців на Схід України особовий склад оперативних підрозділів фіскальної служби області пройшов практичні заняття щодо спроможності несення служби в зоні проведення АТО на контрольних пунктах. В рамках занять оперативники відпрацювали порядок огляду транспортних засобів, що перетинають контрольні пункти,  застосування вогнепальної зброї та спецзасобів, особливості надання першої медичної допомоги у разі нещасних випадків та поранень. Заняття проводили співробітники, що вже мають досвід служби в зоні АТО і вміють діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

На фото: оперативники фіскальної служби відпрацьовують дії у випадку виявлення заборонених предметів у багажнику авто

Оперативні співробітники ГУ ДФС у області вирушають в зону антитерористичної операції не вперше. З лютого до квітня цього року 13 офіцерів податкової міліції несли службу на території Донбасу в складі спецпідрозділу Державної фіскальної служби України в зоні проведення АТО «Фантом». За час перебування на Сході України підрозділ не поніс жодних втрат та поранень.



Переглядів: 3049
Поширень: 0