20 серпня о 15:00 (м. Вінниця, кінотеатр «Росія», вул. Соборна, 4) починає працювати культурно-мистецька резиденція «Над Богом». Розпочнеться вона з прес-брифінгу учасників та організаторів. Під час брифінгу ви матимете можливість поспілкуватись з організаторами, кураторами програм, учасниками та дізнатись детальну програму культурно-мистецької резиденції «Над Богом».

Спікери прес-брифінгу: Леонід Марущак, куратор мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру, автор ідеї культурно-мистецької резиденції «Над Богом»; Євгенія Моляр, арт-менеджер, публіцистка, куратор дискусійної та інтерактивної програм культурно-мистецької резиденції «Над Богом»; Аліна Якубенко, художниця, куратор візуальної програми культурно-мистецької резиденції «Над Богом».

У цей день також відбудуться:
16:00 - Презентація архітекторки французького бюро HUCA architecture&urbanisme Дани Косміної «Тимчасова архітектура як відповідь деструктивному середовищу»

18:00 - Панельна дискусія «Етика і естетика української декомунізації». Учасники: історики Олександр Федоришен, Леонід Марущак; філософи Євгенія Яременко, Ларіон Лозовий; художник Олександр Нікітюк; авторка текстів про сучасне мистецтво, перекладачка, кураторка Лариса Бабій; кураторка мистецьких проектів, журналістка Аліса Ложкіна; Юрій Легун, доктор історичних наук, професор, директор Державного архіву Вінницької області

22:00 - Презентація медійного дійства «ВОГНЕЦВІТ» (VJ Reign, Quarkmonk та Звучі Дочі)

Культурно – мистецька резиденція «Над Богом»*

З 20 по 30 серпня 2015 року у Вінниці працюватиме культурно-мистецька резиденція «Над Богом»*. Ініціатива збере активну молодь, митців, інтелектуалів для публічного обговорення проблем, пов’язаних з реалізацією декомунізаційних законів та переосмисленням історичного минулого.

Завтра у Вінниці почне роботу культурно-мистецька резиденція "Над Богом"

Головними інструментами для пошуку порозуміння стануть мистецтво і культура.

Мета обговорення – спільний пошук рішень для адекватного застосування норм законів про декомунізацію, залежно від особливостей міста чи регіону. Підсумки дискусій будуть основою резолюції: комплексної дорожньої карти впровадження декомунізаційних законів через мистецтво. Яку за бажанням зможуть використовувати громада та представники влади під час впровадження декомунізаційних законів у своєму регіоні. Окрім того, протягом 10-ти днів близько 20-ти художників з різних регіонів України вивчатимуть локальний контекст міста та візуалізують своє бачення актуальних питань.

Для організації резиденції обрали Вінницю – місто, яке останнім часом зарекомендувало себе як найбільш прогресивне місто України, в якому громада і муніципальна влада знайшли шляхи для діалогу та співпраці. Основною локацією резиденції «Над Богом» обрали кінотеатр «Росія» як уособлення радянської спадщини. На сьогодні кінотеатр знаходиться у занедбаному стані й не використовується за призначенням. На 10 днів «Росія» перетвориться на відкритий публічний та мистецький простір, у якому молодь, вінничани, митці зустрінуться для дискусій, творчості та співпраці.

Програма культурно – мистецької резиденції «Над Богом»* (також у ПРИКРІПЛЕНОМУ ФАЙЛІ нижче)

Дата і місце: 20-30 серпня, Вінниця (Кінотеатр «Росія», вул. Соборна, 4)

Сторінка Культурно – мистецької резиденції «Над Богом» у Facebook

Вхід на всі події вільний

Організатор: Український кризовий медіа-центр у рамках програми «Культурна дипломатія між регіонами України»

Співорганізатор: Конгрес Активістів Культури

Партнери: Департамент культури Вінницької міської ради, Книгарня «Є», ГО «Спільнота “Історія Вінниці”», Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo»

* Назва «Над Богом» відсилає до автентичної назви річки Південний Буг



Переглядів: 4043
Поширень: 0