Вчора ввечері художники з Праги Збинєк Лінгарт та Іво Наврат розпочали наносити розмітку свого малюнку. Мурал-арт від чехів розташовано на правому крилі будинку, в якому знаходиться ТРК «Вінтера». Цей твір – спеціальний позаконкурсний проект в рамках проекту Vin-Mural, що організовано Вінницькою міською радою за партнерства ВОГО «Лабораторія актуальної творчості» до дня міста.

Вже п’ять робіт-фіналістів конкурсу прикрашають стіни будівель в центрі міста. Цей твір – шостий і він з’явиться у Вінниці за сприяння Чеського центру.

Завдяки цій інституції відомі художники з Праги завітали до нашого міста та творять черговий арт-об’єкт.

Чеські художники малюють на фасаді ТРК «Вінтера» мурал-арт у подарунок вінничанам

Збинєк Лінгарт – сучасний чеський художник, навчався на Факультеті образотворчих мистецтв Чеського технічного університету в Брно та в Академії витончених мистецтв у Празі. Від моменту входження в мистецьке середовище Лінгарт випробував багато жанрів: від вивчення реальності через абстракцію до намагання показати світ малих речей, які нас оточують. Характеристиками його робіт є віртуозність та бравурність.

Чеські художники малюють на фасаді ТРК «Вінтера» мурал-арт у подарунок вінничанам

Іво Наврат – сучасний чеський художник. Навчався в середній художній школі графіки, потім вступив до Академії витончених мистецтв у Празі. Від 2003 року працює педагогом в Середній художній школі графіки в Їглаві в якості ведучого педагога зі спеціальності класична художня творчість та мультимедіа. Іво орієнтується в багатьох творчих професіях, таких як створення зображень, мультимедіа, дизайн, архітектура та кіно. Брав участь в ряді комерційних проектів для Чеського телебачення.

Чеські художники малюють на фасаді ТРК «Вінтера» мурал-арт у подарунок вінничанам

Контури свого малюнку художники наносять на будівлю фарбами з балончику, а відтепер розмальовуватимуть його та сповнюватимуть привабливими деталями. Сюжет: замріяна дівчинка, що дивиться на Вінницю. Для цього фото міста та його визначних пам’яток проектували на стіну. Художники дуже довго обмірковували зміст малюнку, радились. Вінницю вони вже встигли побачити і, очевидно, найбільше їм сподобались такі міські об’єкти як вежа та собор, тож їх і зобразили.

На питання, скільки часу займе малювання цього твору Іво Наврат відповів: «Ми могли б намалювати за три дні, а можна творити і місяць, щоб доповнити малюнок різноманітними цікавими деталями. Проте, у нас всього тиждень перебування у Вінниці. Зрештою, подивимось, що вийде».

Чеські художники малюють на фасаді ТРК «Вінтера» мурал-арт у подарунок вінничанам

Тож, ближчими днями перехожі на вулиці Театральній можуть споглядати за роботою художників, справжніх професіоналів з Чехії. Їх живописний дарунок вінничанам сповнюватиметься фарбами та прикрашатиме фасад будівлі ТРК «Вінтера».



Переглядів: 5566
Поширень: 0