21 серпня до Вінниці приїздила делегація у складі десяти чоловік із молдовського міста Бельц. Гості з сусідньої держави прибули ознайомитись із роботою вінницької мерії. Їх цікавило, як побудована система надання адміністративних послуг у Вінниці, як працює відділ оперативного реагування «Цілодобова варта» та що стало поштовхом до розвитку транспортної системи міста.

Молдова, як і Україна, знаходиться в процесі перебудови пострадянської системи управління, тому представникам муніципалітету міста Бельц було цікаво, як цей процес відбувається у Вінниці. Адже наше місто приблизно таке ж по кількості населення, як і Бельц.

Заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, яка зустрічалась із делегацією, розповіла, які сьогодні місто ставить перед собою пріоритети та ознайомила гостей із Стратегією розвитку міста до 2020 року.

Під час спілкування Галина Якубович звернулась із колег ділитись із своїм досвідом: «Нам завжди цікаво, які напрацювання є в інших містах. Адже інколи не потрібно вигадувати велосипед, а достатньо поцікавитись, як ті чи інші процеси відбуваються в різних містах. Тому такі зустріч по обміну досвідом завжди корисні для обох сторін».

Окрім цього представники муніципалітету м.Белць познайомились із роботою центрального Прозорого офісу міста. Також побували у відділі оперативного реагування «Цілодобова варта» та їздили у КП «Вінницька транспортна компанія», де дізнались, як у Вінниці відбувається процес розвитку транспортної системи.​



Переглядів: 3565
Поширень: 0