В ході урочистостей до Дня незалежності України, Міністр оборони України вручив державні нагороди військовослужбовцям, яких Указом Президента України заохочено до Дня Незалежності України.

Серед нагороджених – наш земляк, підполковник Юрій Коваленко, якого удостоєно звання Героя України посмертно. Орден «Золота Зірка» було вручено дружині загиблого героя.

Вінничанину Юрію Коваленку посмертно присвоїли звання Героя України

«Неможливо сьогодні переоцінити роль і місце Збройних Сил у захисті суверенітету держави та її кордонів, — зазначив генерал-полковник Степан Полторак. — Коли ворог прийшов на українську землю, військові проявили неабияку мужність, яку продовжують виявляти щодня: ризикуючи своїм життям, а інколи, на превеликий жаль, і жертвуючи ним задля виконання бойового завдання, в ім’я святого обов’язку — захисту Батьківщини».

Вінничанину Юрію Коваленку посмертно присвоїли звання Героя України

Міністр оборони подякував усім військовослужбовцям за їх щоденний подвиг та наголосив, що загалом до Дня Незалежності України державними нагородами відзначено 40 військовослужбовців Збройних Сил України, частина з яких зараз виконує завдання на сході держави. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя, виконуючи бойові завдання.

Вінничанину Юрію Коваленку посмертно присвоїли звання Героя України

«В пам’ять про Героїв, які поклали своє життя за мир та спокій у державі, ми виконаємо свій обов’язок до кінця! Ми переможемо, аби діти Героїв жили у мирній країні», — наголосив генерал-полковник Степан Полторак.

За матеріалами офіційного веб-сайту Міністерства оборони України



Переглядів: 3515
Поширень: 0