Із робочим візитом до Вінниці завітала Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні. Це вже третій візит Аргіти Даудзе до нашого міста. Цього разу поїздка дипломата мала культурний характер. Втім, під час зустрічі перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, очільник обласної Ради Сергій Свитко та заступник міського голови Андрій Рева обговорили низку суспільно-політичних, економічних та освітніх питань.

«Я працюю в Україні з 2011 року і одним із пріоритетних напрямків роботи посольства ми обрали співпрацю з регіонами. Вінниччина в нас викликала надзвичайну зацікавленість. Ми вдячні регіональній владі, що ви відгукнулися на наші ініціативи, завдяки чому ряд практичних проектів вже реалізовані і їх буде продовжено. Під час першої поїздки вас цікавили напрацювання Латвії в розбудові сільського господарства, зокрема молочно-переробної галузі. Розвиваючи співпрацю в цьому напрямку латвійські делегації вже відвідували Вінниччину. Ще одна приїде наступного тижня з конкретними пропозиціями у молочній та лісовій галуззі» - зауважила Аргіта Даудзе.

Вінницю втретє відвідала Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив, що запозичення досвіду в молочній галузі для Вінниччини є досить актуальним, особливо на шляху адаптації національної економіки до стандартів Європейського співтовариства.

«80% молока у Вінницькій області і в Україні вцілому заготовляєтьсяв домашніх домогосподарствах. В липні місяці ми затвердили обласну програму, в рамках якої виділили один мільйон гривень для придбання домогосподарствами які мають 5 і більше корів доїльного і холодильного обладнання. Тому, ми маємо бажання продовжити співпрацю в напрямку молочно-переробної галуззі.Крім того, можемо обмінюватися делегаціями, які працюють в ветеринарній медицині. Ми хочемо зрозуміти ветеринарні і санітарні правила, які діють в вашій країні,адже через Латвію ми можемо вийти на ринки Європейського Союзу. Великий результат приносить співпраця між громадами. Вони починають писати спільні проекти, обмінюватися делегаціями та дружити, а згодом матимуть навіть спільні підприємства і спільний бізнес» - наголосив Андрій Гижко.

Вінницю втретє відвідала Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе

В свою чергу Надзвичайний і Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе запевнила, що в Посольстві Республіки залюбки сприятимуть налагодженню контактів із спеціалістами тих галузей, досвід яких Вінниччина захоче перейняти. «Ми проходили свій євроінтеграційний шлях. У нас є хороший досвід, який з радістю передамо вам. При цьому ми не приховуємо помилок, аби ви їх не повторяли. Контакти на рівні громад дуже важливі, тому такі заходи як виставки, вечори поезій та обмін творчими делегаціями відіграє свою позитивну роль. І в цьому напрямку латвійські міста і Вінниця мають конкретні приклади» - зауважила Аргіта Даудзе.

Вінницю втретє відвідала Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе

Також дипломат повідомила, що скоріш за все це останній візит на Вінниччину, адже у грудні місяці закінчується її каденція на посаді Надзвичайного та Повноважного посла Латвійської Республіки в Україні. Водночас вона зауважила, що з наступного року у Посольстві збільшиться кількість працівників, відтак робота дипломатів в напрямку співпраці з регіонами, втому числі і з Вінниччиною, посилиться.



Переглядів: 3516
Поширень: 0