Сьогодні у Вінниці відбулась презентація нової політичної партії – «Вінницька Європейська Стратегія». Від неї йде на вибори до міської ради команда Гройсмана-Моргунова.

Відповідно до прийнятого влітку нового закону про місцеві вибори, передбачено висування кандидатів до місцевих рад винятково від політичних партій. Команда, кістяк якої склали діючі депутати Вінницької міської ради на чолі з в.о. міського голови Сергієм Моргуновим, вирішила не використовувати існуючі партійні бренди, а зареєструвала свою партію «Вінницька Європейська Стратегія».

Нова політична сила позиціонує себе, як партію, орієнтовану на продовження програми змін, які проводились у Вінниці під лідерством міського голови Володимира Гройсмана (2006 – 2014) і була продовжена в.о. міського голови Сергієм Моргуновим.

У Вінниці з 2013 року діє Стратегія розвитку міста «Вінниця-2020». Вона орієнтується на стратегію соціально-економічного розвитку ЄС «Європа-2020» і покликана перетворити Вінницю на сучасне європейське місто. Починаючи з 2006 року, Вінниця досягла чималих успіхів на цьому шляху і протягом останніх років займає найвищі сходинки у численних національних та міжнародних рейтингах. Зокрема, двічі упродовж останніх років Вінниця була визнана найкомфортнішим для проживання містом України.

На зборах також був присутній багаторічний лідер команди, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, що був мером Вінниці у 2006-2014 рр.

«І в 2006, і в 2010-му наша команда, йдучи на вибори, завжди була дуже відповідальною щодо обіцянок. І зараз ми не обіцяємо нездійсненного – в нас є Вінницька європейська стратегія «Вінниця-2020», і ми по ній рухаємось. І є команда, яка вже показала певні результати, проводячи зміни у місті, учасниками яких є усі ви… Наша команда йде на вибори до Вінницької міської ради на чолі із Сергієм Моргуновим аби продовжився рух Вінниці як сучасного, динамічного і комфортного європейського міста. На прикладі Вінниці ми демонструємо, які зміни можна проводити на рівні місцевого самоврядування в умовах децентралізації», - заявив Гройсман.

Саме діючого виконувача обов'язків голови Сергія Моргунова «Вінницька Європейська Стратегія» висунула майбутнім кандидатом на посаду Вінницького міського голови. Ця політична сила також висуває кандидатів на усіх округах на виборах до міської ради. «В основі нашої команди – діючі депутати міської ради, обрані на округах у 2010 році. Вони прекрасно знають, що турбує людей на територіях, і займаються вирішенням їх питань не один рік. Але є і нові обличчя у нашій команді – відомий громадський діяч Ірина Борзова, волонтер, який також представляє фонд «Подільська громада», Андрій Дручинський. До речі, Андрій є головою міської організації партії «Вінницька Європейська Стратегія», - розповів Сергій Моргунов. Головою обласної організації партії «Вінницька Європейська Стратегія» є депутат Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Нова політична сила вважає своїм партнером на місцевих виборах «Блок Петра Порошенка  «Солідарність» і розраховує спільно створити коаліцію більшості у міській раді наступного скликання.

 



Переглядів: 8258
Поширень: 0