Суд відновив вчені звання екс-ректору Вінницького педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Олександру Шестопалюку. Про це міністр освіти Сергій Квіт заявив на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна".

"У Вінницькому державному педагогічному університеті не так давно був відсторонений від посади за невиконання умов контракту Шестопалюк Олександр Васильович. Ми не просто його відсторонили від посади - ми розібралися з його документами", - сказав він.

Квіт підкреслив, що документи про присвоєння Шестопалюку звання "професор" виявилися підробленими. "Йому ніхто не присвоював звання доцента, яке йому нібито було присвоєно у 2003 р. вченою радою Тернопільської академії народного господарства (зараз це Тернопільський національний економічний університет). Вчена рада таких рішень не приймала. В обхід рішень вченої ради у 2003 р. були сфальсифіковані документи, і в 2004 р. він став професором. Це було потрібно для того, щоб його зробити ректором Вінницького педагогічного університету", - сказав міністр.

Більш того, за його словами, за фактом підробки документів було розпочато кримінальне провадження. "Ми виявили, що у 2007-2008 рр. було кримінальне провадження за підробку цих документів, були зізнання тих людей, які сфальсифікували ці документи. Тому Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки прийняла рішення скасувати всі ці присудження як незаконні та фальсифіковані", - зазначив Квіт.

Однак, додав він, Шестопалюк через суди відновив собі звання. "Пан Шестопалюк звернувся до суду, спочатку виграв у нас суд першої інстанції, потім він виграв суд другої інстанції... Суд відновив йому вчені звання. Тобто судді ні на що не зважали", - підкреслив Квіт.

"У нас немає іншого виходу, і я думаю, що ми будемо вводити нову тактику. Я хочу вам просто зачитати прізвища цих суддів. Суд першої інстанції - Вінницький окружний адміністративний суд: судді Заброцька Л., Мультян М., Сало П. Суд другої інстанції - Вінницький апеляційний адміністративний суд: судді Смілянець Е., Біла Л., Матохнюк Д.", - резюмував міністр.



Переглядів: 5897
Поширень: 0