Зустріч у такому форматі проходила вперше. Міський голова Володимир Гройсман спілкувався з міліціянтами щодо питань безпеки городян та гостей міста, оперативного реагування з боку правоохоронців на ці проблеми, а крім того - ввічливого та толерантного ставлення працівників міліції та патрульно-постової служби під час здійснення перевірки документів, в тому числі і у громадян інших держав. Останнє питання було порушено кілька днів тому під час зустрічі міського голови з іноземними студентами, які навчаються у вінницьких ВУЗах.

На зустрічі також були присутні декани по роботі з іноземними студентами Вінницького національного технічного університету та Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова, начальник міського управління ГУМВС України у Вінницькій області Юрій Куций, голова молодіжної ради при міському голові Денис Петренко та представники найбільших земляцтв студентів з інших країн світу.

«Сьогодні і вінничани, і гості нашого міста повинні відчувати себе у повній безпеці, розуміючи, що люди в погонах - це не ті, від кого слід ховатися, а ті, хто завжди готовий допомогти. В тому числі йдеться і про іноземну молодь. - зазначив Володимир Гройсман. - Вінниця є університетським містом. У нас навчається молодь з 65 країн світу. І з кожним роком її кількість зростає. Ми не повинні ділити людей на категорії, не повинні акцентувати увагу на кольорі шкіри, - ми повинні робити усе, щоб у нашому місті належним чином панувала безпека і правопорядок, і маємо чітко та жорстко реагувати на правопорушення».

Багато студентів, які винаймають житло, досить часто мають проблеми з пропискою. Мова йде про те, що майже 90% господарів квартир, які здаються, надають послуги з оренди нелегально, щоб уникнути сплати податків. А відтак у документах іноземних студентів відсутня прописка, і вони часто стають заручниками ситуації. Аби уникнути непорозумінь під час перевірки міліціянтами документів у іноземних студентів, за підсумками зустрічі було вирішено створити так зване «адресне бюро». Студенти, які орендують квартири, повинні передати до своїх деканатів дані про місце проживання, деканати ж, в свою чергу, повинні сформувати відповідні списки та передати їх до органів правопорядку. Таким чином, працівники ППС зможуть зв\'язатись із черговою частиною і перевірити, чи дійсно ця людина проживає за вказаною адресою.

Також мер Вінниці наголосив, що працівники органів внутрішніх справ під час перевірки документів зобов\'язані пред\'явити своє посвідчення та чітко представитись, і робити це коректно та цивілізовано. «Це стосується не лише іноземних студентів, - наголошує Володимир Гройсман. - Це стосується вінничан загалом. До кожної людини слід звертатись як до людини, а до правопорушника - як до правопорушника, жорстко реагуючи на правопорушення. Тому давайте демонструвати високу культуру спілкування та цивілізовано допомагати людям».

Крім того, було прийнято рішення, що такі зустрічі із особовим складом міського управління міліції відтепер відбуватимуться щоквартально. Представники правоохоронних органів Вінниці будуть виносити на обговорення першочергові питання, які стосуються їхньої щоденної праці. У мерії переконані, що це допоможе уникнути багатьох проблем.


Переглядів: 2986
Поширень: 0