14 жовтня у відповідності до Указу Президента України вінничани вперше разом з усіма українцями відзначатимуть День захисника України та День Українського козацтва. Як відзначатимуть свято на Вінниччині, розповіли у Вінницькій обласній державні адміністрації.

Зокрема, заступник голови – директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, Ігор Івасюк зазначив: "Цього дня маємо привітати всіх учасників АТО, особливо тих, хто зазнав поранень та каліцтв, волонтерів та усіх хто приймав участь у бойових діях".

Як на Вінниччині відзначатимуть День захисника України

«Державне свято День захисника України ми будемо святкувати вперше. Поєднання цих святкувань - це своєрідний зв'язок поколінь від козацтва до сучасності. Відтак ми вшановуємо українське козацтво, учасників бойових дій Афганістану та інших країн, учасників другої Світової війни, учасників АТО, адже це свято об’єднає в собі всіх захисників України» - зазначила директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Як на Вінниччині відзначатимуть День захисника України

Загалом на Вінниччині відзначення свят розпочнеться із Богослужіння в усіх храмах та церквах області. Також, цього дня відбудеться загальноукраїнська хвилина мовчання за полеглими героями незалежної України, ЗСУ, держприкордонслужби, Національної гвардії і служби безпеки, волонтерів та мирних жителів.

Програмою заходу передбачено покладання квітів до Меморіалу Слави пам’ятника полеглим в Афганістані та пам’ятного знаку Івану Богуну.

Останній акорд святкування пройде в обласному академічному музично-драматичному театрі М.Садовського, де відбудеться концерт та нагородження учасників.



Переглядів: 4802
Поширень: 0