Аби перейняти досвід Вінниччини та поділитися своїми кращими напрацюваннями в галузі освіти до області з робочою поїздкою прибула делегація з Литви, на чолі з заступником мера міста Каунас. Загалом директори навчальних закладів та представники туристичної сфери литовського міст протягом трьох днів, на запрошення Вінницької Академії неперервної освіти, є учасниками міжнародного семінару «Формування інформаційно-освітянського середовища, як основа для вдосконалення діяльності навчальних закладів та педагогів».

В ході візиту, закордонні гості зустрілися з заступником голови – директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігорем Івасюком, який презентував іноземним гостям систему освіти регіону та розповів про напрацювання галузі.

Досвід Вінниччини у галузі освіти приїхали переймати освітяни із Литви

«Система освіти у Вінницькій області представлена 1806 навчальними закладами. Більше всього загальноосвітніх шкіл – 882, понад 700 дитячих садочків. Крім того, у нас сьогодні 35 професійно-технічних та 45 вищих навчальних закладів, в тому числі технікумів і коледжів. У нас є проблеми із малокомплектними школами, адже стоїть питання якості освіти в них. Аналіз демонструє, що за останні 10 років учень з такої школи не став призером жодної обласної олімпіади. Тому йдемо шляхом закриття таких шкіл, зокрема в цьому році - призупинити діяльність 7. Протилежна ситуація у нас з дитячими садочками. До них у нас є черги, які ми намагаємося ліквідувати. Метод простий відкриттям нових, так за останні 5 років – відкрито 10 садочків. Що стосується вищої школи то тут прийнято відповідний закон, тут є певні питання. Проблематика у нас схожа, однак деякі проблеми ви уже вирішили, відтак ваш досвід для нас буде корисний» - наголосив Ігор Івасюк.

Досвід Вінниччини у галузі освіти приїхали переймати освітяни із Литви

В рамках робочої поїздки литовські представники мають намір окреслити ряд питань, які закладуть певний фундамент для подальшого налагодження литовсько-вінницької співпраці. Зокрема, за словами директора департаменту освіти, культури та туризму м.Каунас Віргініуса Мажейки модна проводити спільні учнівські олімпіади.

Досвід Вінниччини у галузі освіти приїхали переймати освітяни із Литви

«Відносини потрібно розвивати на рівні співпраці закладів, можуть бути перспективні контакти в галузі і кваліфікацій педагогів і вирішення питань стажування вчителів чи тимчасового стажування школярів наших та в ваших школах. Поглиблення співробітництва може відбуватися в рамках проведення спільних предметних олімпіад. Тобто за час перебування нас тут, можна подумати про перелік питань, які цікаві для Вінницької області, і частину їх вирішення можна розглядати через досвід Каунаса, а нам навпаки» - наголосив Віргініус Мажейка.



Переглядів: 3485
Поширень: 0