8 жовтня 2015 року в примішенні ГО «Гармонія» відбулась прес-конференція за результатами проекту «Сімейний пікнік. Долучаємось до творення міста усією сім’єю!».

Основною метою прес-конференції є інформування громади м. Вінниці про зібрані ідеї та пропозиції на 3-х сімейних пікніках. Проект реалізується за підтримки Вінницької міської ради.

Проект «Сімейний пікнік. Долучаємось до творення міста усією сім’єю!» має на меті формування сильної та активної громади м. Вінниці шляхом проведення 3 тематичних ворк-шопів “Сімейний пікнік”.

Перший «Сімейний пікнік» відбувся 26 липня в рамках Регіонального форуму розвитку громадянського суспільства. Другий 5 вересня 2015 року в рамках відзначення дня міста. Третій, фінальний захід відбувся 20 вересня біля міської ради.

У Вінниці підвели підсумки проекту "Сімейний пікнік"

На усіх заходах було розміщено символічне дерево, на якому кожен із учасників міг залишити свою ідею чи проект для втілення її у нашому місті.

У Вінниці підвели підсумки проекту "Сімейний пікнік"

Усі ідеї були ретельно проаналізовані і зібрані у спільний документ, який буде передано керівництву міста.

Найбільш нагальними проблемами виявились:

  • Відсутність дитячих майданчиків в дворах (особливо це стосується віддалених та не нових мікрорайонів). Вінничани готові співфінансувати спорудження цих об’єктів, але добре було б запровадити прозору програму щодо їх встановлення спільно з міською владою. Поспілкувавшись з експертами (серед яких відомі громадські діячі Вінниці, а саме Данілова Олена, Студілко Максим, Панасюк Раїса, Борзова Ірина), було визначено, що доцільно було б дитячі майданчики розділяти по зонах – для дітей віком від 0 до 7 років, та окремо для старших.
  • Проблема старих дахів також є однією із ключових. Людям важко зрозуміти, що вирішення цієї проблеми стосується кожного жителя, а не лише тих, хто безпосередньо проживає на верхніх поверхах. Дуже вдало справляються з цим будинки, в яких створено ОСББ.
  • Проблема роздільності відходів попри дію міської програми «Екомісто» все ще є нагальною для Вінниці. Експертами доведено і прораховано, що ті ж ОСББ можуть економити до 1000 грн. в місяць, правильно розділяючи сміття.
  • Велодоріжки для велосипедистів. Багато вінничан в теплу пору року пересідають на велосипеди, але стикаються з проблемою відсутності велодоріжок. В нашому місті діє організація «Вінниця мобільна», керівник якої Олег Крупський пояснив, що вело доріжка проектується щонайменше 1 рік, а іноді цей процес займає 2 або ж цілих 3 роки. Адже це має бути погоджено з профільними департаментами, затверджено на сесії, оголошено тендер, а вже потім споруджено.
  • Відсутність дитячого кінотеатру є гострою у нашому місті. Вирішення її потребує гарного інвестиційного вливання. Чекаємо!

В ході робочих зустрічей експерти погодили, що вирішення даних проблем не можна покладати окремо на владу чи мешканців, чи бізнес. Тільки об’єднавши зусилля ми зможемо досягти успіху та рухатись до кращого майбутнього у нашому місті.

У Вінниці підвели підсумки проекту "Сімейний пікнік"

Крім вище перерахованих проблем, були й інші, які окреслені в документі, який додається.

В заходах взяли участь більш ніж 200 дорослих осіб, але ідей проектів було не так багато. Це свідчить про те, що учасники (сім’ї, які були присутні на святі) задоволені життям у своєму місті.



Переглядів: 3654
Поширень: 0