Вінницька транспортна компанія модернізує другий трамвай на базі КТ-4СУ. Він буде складатись із трьох частин. Середня буде низькопола для зручності користування людей на візку та мам з дитячими колясками. Завершити другий трамвай планується до кінця першого кварталу наступного року. Він матимете такий самий дизайн, як і перший, але буде на десять метрів довший.

Сьогодні новий трамвай, який транспортники назвали «трамваєм майбутнього», і який у вівторок вийшов працювати на лінію, б’є рекорди по касовому збору.

Вінничани часто пропускають свій маршрут, аби проїхатись у новому вагоні. Тому в перші дні його кондуктор зібрав в півтора рази більшу виручку ніж колеги.

Працівники Вінницької транспортної компанії почали будувати другий «трамвай майбутнього»

Така популярність трамваю додає наснаги працівникам Вінницької транспортної компанії, які вже працюють над модернізацією другого вагону. Днями вони отримали низькополу частину, і тепер роботи підуть більш жваво. Вже на початку весни вінничани побачать другий «трамвай майбутнього».

Працівники Вінницької транспортної компанії почали будувати другий «трамвай майбутнього»

«У нас стояло завдання зробити трамвай, зручним для всіх, в тому числі і для людей на візках, і мам з колясками. Тому ми десь півроку шукали варіанти, як цю ідею реалізувати, враховуючи наші можливості. Ми їздили у відрядження в Німеччину та Чехію, вивчали їхній досвід. Багато нам допомогли наші друзі чехи, які будуть поставляти нам сюди систему, що дозволить економити 40% електроенергії. У результаті ми знайшли технічне рішення і розробили низькополу вставку. Аналогів такої конструкції в Україні немає, це розробка суто наших фахівців, – розповідає директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк. – Ми плануємо на наступний рік зробити два таких вагони. Перший вже почали, і йдемо трохи з випередженням графіку. Це дуже клопітка і серйозна робота, але ми плануємо у березні завершити свій другий модернізований вагон».

Працівники Вінницької транспортної компанії почали будувати другий «трамвай майбутнього»

Другий «трамвай майбутнього» за рахунок вставки буде на десять метрів довшим, ніж той, що зробили цьогоріч. Його загальна протяжність складатиме 30 метрів. Але внутрішній і зовнішній дизайн, а також всі сучасні технічні новинки будуть такі ж як у попередньому.

Працівники Вінницької транспортної компанії почали будувати другий «трамвай майбутнього»

Вінницьким модернізованим трамваєм вже зацікавились транспортники з інших міст.

«Деякі колеги скептично ставилися до нашого ноу-хау, але коли побачили перший трамвай, вже питають як нам це вдалось і просять креслення. Дехто вже приїздив до нас подивитись на нього. Я думаю, коли ми зробимо трамвай з низькополою вставкою, це буде родзинка для нашої України від Вінниці і прикладом того, як можна вдихнути нове життя у старі списані трамваї», – каже Микола Форманюк.



Переглядів: 23228
Поширень: 0