Вчора в облдержадміністрації під час презентації проекту «МОЛЬФАР» підписано меморандум про співпрацю між Вінницькою обласною державною адміністрацією, Вінницькою міською радою та громадською організацією «Народна перемога».

З боку влади меморандум підписали голова облдержадміністрації Валерій Коровій та в.о. міського голови Сергій Моргунов. Зі сторони реалізаторів проекту - президент громадської організації «Народна перемога» Юлія Вотчер.

Проект «МОЛЬФАР» передбачає створення дієвої системи медичної логістики порятунку поранених. Відтак, це дасть можливість забезпечувати координацію дій волонтерів, лікарів і військових при наданні медичної допомоги; скоротити час доставки поранених в медичні заклади. Крім того, буде здійснюватися надання бійцям консультативної інформації і пошук медикаментів, товарів медичного призначення.

До волонтерського проекту по рятуванню поранених у зоні АТО бійців долучились міська та обласна влада

Однак, перед тим як ініціативи втілити вжиття, потрібно відпрацювати на мирній території.

«Все те що медицина нам демонструє на мирних територіях, негативно відбивається на території, де ідуть бойові дії. З цим щось терміново потрібно було робити, адже гинули бійці, було багато ускладнень. Але те що ми зараз розпочинаємо, це системна зміна, яка працюватиме на майбутнє. Наші волонтери за фінансової підтримки меценатів зробили програмний продукт, який об’єднає станцію швидкої допомоги, карету «швидкої» лікарні, аптечні пункти, станції переливання крові. Відтак лікарі оперативно матимуть усю необхідну інформацію. Дуже вдячна і міській і обласній владі, які надали свої площадки, аби визначити наші прорахунки, зрозуміти де потрібно допрацювати, щоб вже готовий проект програмного забезпечення передати на територію, де відбувається військові дії» - наголосила президент громадської організації «Народна перемога» Юлія Вотчер.

До волонтерського проекту по рятуванню поранених у зоні АТО бійців долучились міська та обласна влада

Відтак, підписавши меморандум сторони домовилися про реалізацію проекту впровадження безкоштовного програмного забезпечення для лікувальних закладів міста Вінниці та Вінницької області.

«Надзвичайно цікава подія, оскільки є логічне продовження тієї роботи, яку ми розпочали за ініціативи Юлії Вотчер. Ми використовуємо окремі елементи, які на сьогоднішній день залучені в рамках реалізації медицини катастроф. Мова йде про абсолютно нову систему, яка дасть можливість мінімізувати ризики з розвитку хвороби того чи іншого хворого, оскільки це безпосередньо оперативне вирішення ситуації. Тобто, після надання екстреної долікарської медичної допомоги відбувається пошук можливостей транспортування хворих. На шляху пацієнта до лікарні, буде чітко зрозуміло з якого медичного закладу можна залучити вузьких спеціалістів, де придбати необхідні ліки та інше. На сьогоднішній це відпрацювання відповідного програмного забезпечення, адаптування його, та подальше його використанням на Сході України» - підкреслив Валерій Коровій.

До волонтерського проекту по рятуванню поранених у зоні АТО бійців долучились міська та обласна влада

За словами в.о. міського голови Сергія Моргунова, Вінниччина сьогодні одна із передових областей, що проявляє активну громадянську позицію та надає волонтерську та спонсорську допомогу нашим бійцям, які воюють на Сході. Реалізація даного проекту – цьому підтвердження.

«З позитивної точки зору м. Вінниця і Вінницький регіон можуть бути пілотними, з впровадження саме дієвої системи побудови логістики для швидкої медичної допомоги. Більше того, Вінницька міська рада з задоволенням долучається до його впровадження» - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 3289
Поширень: 0