Вибори відбулись на усій території Вінниччини. Волевиявлення громадян відбулось без суттєвих порушень закону. Правоохоронці забезпечили у повній мірі безпеку громадян та правопорядок. Про це сьогодні йшлося на спільній прес-конференції першого заступника голови Вінницької ОДА Андрія Гижка, т.в.о. начальника УМВС Сергія Кримчука та представника Комітету виборців України Владислава Теленя.

Заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко констатував, що вибори відбулись по всій Вінницькій області. За його словами через певну непідготовленість окремих членів виборчих комісій спостерігались певні труднощі в проведенні виборів, зокрема, невчасно розпочатий виборчий процес. Але це були одиничні випадки, які не вплинули на процес волевиявлення громадян.

Вибори на Вінниччині відбулись без суттєвих порушень закону та з дотриманням правопорядку

Т.в.о. начальника УМВС у Вінницькій області полковник міліції Сергій Кримчук в свою чергу зазначив, що починаючи з 8 ранку дня голосування і до сьогодні до міліції надійшло 46 звернень про можливі порушення виборчого законодавства або перешкоджання виборчій діяльності. Жодне з них не містило ознак кримінальних чи адміністративних правопорушень. Всі вони розглядаються згідно Закону про звернення громадян і після проведення перевірки будуть прийняті відповідні рішення.

Вибори на Вінниччині відбулись без суттєвих порушень закону та з дотриманням правопорядку

Сергій Кримчук подякував усім правоохоронцям, які забезпечили безпеку громадян, збереження виборчої документацію, не допущено порушень громадського порядку, на дії правоохоронців не надійшло жодної скарги. Навпаки, надходять слова вдячності. За його словами близько 1,5 тисячі міліціонерів вже змінилися з чергування і відпочивають. Решта несуть службу з охорони виборчої документації до її здачі на ТВК.

- Хочу подякувати громадським організаціям, охоронним структурам, працівникам управління з надзвичайних ситуацій, прикордонної служби, Нацгвардії, які пліч о пліч з працівниками міліції стояли на виборчих дільницях, допомагали в місті охороняти правопорядок, добросовісно несли службу, - підкреслив керівник УМВС.

Вибори на Вінниччині відбулись без суттєвих порушень закону та з дотриманням правопорядку

В свою чергу представник Комітету виборців України Владислав Телень відзначив, що завдячуючи спільним зусиллям громадськості, журналістів, правоохоронних органів, влади вдалося провести вибори у відповідності з діючим законодавством, чесно, об’єктивно.

Вибори на Вінниччині відбулись без суттєвих порушень закону та з дотриманням правопорядку

Він також відзначив професійні та оперативні дії міліції громадської безпеки по подіям в с. Пирогове, коли окремі представники різних структур намагалися спровокувати конфліктну ситуацію на виборчій дільниці і можливо пошкодити виборчу документацію.



Переглядів: 4498
Поширень: 0