На запрошення Маршалка Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща делегація Вінницької області перебувала з 23 по 26 листопада 2015р. у Сьвєнтокшиському воєводстві з метою обміну досвідом у сфері фінансів та пенсійного забезпечення.

Зокрема, члени делегації взяли участь у тематичному навчанні, присвяченому питанням функціонування урядової адміністрації та органів місцевого самоврядування, системі публічних фінансів у Республіці Польща, контролю над органами місцевого самоврядування, а також питанням соціального страхування та пенсійного забезпечення в Польщі.

Навчання проводили спеціалісти у відповідних галузях, а також запрошені представники фінансових департаментів воєводства, повіту, Регіональної Рахункової Палати та органів соціального страхування.

Делегація з Вінниччини вивчала досвід Польщі у сфері фінансів та пенсійного забезпечення

Також члени делегації мали можливість ознайомитися з функціонуванням найнижчого рівня самоврядування, перебуваючи в гміні Бєліни, 25 листопада цього року. Під час візиту відбулася зустріч з вуйтом гміни - Славомірем Копачем, який розповів про гміну, її ключові спеціалізації, реалізовані проекти з коштів Європейського Союзу та майбутні інвестиції. Також, на зустрічі була директор Центру традиції, туризму і культури Сьвєнтокшиськіх гір - Анна Вубек, яка розповіла про історію створення та функціонування Центру, його роль в розвитку гміни, а саме: підвищення туристичної привабливості гміни, охорона культурної спадщини, популяризація народної культури, управління нерухомим та рухомим майном, пошук коштів на реалізацію завдань та розширення туристичних об’єктів.

Отримані знання та досвід, делегація Вінницької області планує використовувати під час проведення в Україні реформи з децентралізації влади, а також у своїй повсякденній діяльності, використовуючи інноваційні рішення польських колег.



Переглядів: 3067
Поширень: 0