5 грудня Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала фінал всеукраїнських змагань з надання домедичної допомоги серед семи шкільних команд-переможців регіональних змагань, які проходили протягом року. Захід відбувався у рамках спеціального проекту «Я можу врятувати життя», який проводиться Українським фондом «Здоров’я» за участю інструкторів організації «Ukrainian Paramedic Group» та за підтримки Марини Порошенко.

У заході взяли участь голова Українського фонду «Здоров’я» Володимир Дудка, заслужений майстер спорту Василь Вірастюк, голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус, засновник «Благодійного фонду Родини Загорій» Гліб Загорій, представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки України, вчителі, учні та батьки.

Цього року в рамках проекту «Я можу врятувати життя» навчання пройшли 3,5 тисячі старшокласників із Житомира, Полтави, Києва, Сум, Тернополя, Рівного та Вінниці. У фіналі команди-переможці регіональних змагань виборювали першість, демонструючи навички надання домедичної допомоги. Учні рятували «потерпілих» після змодельованих інструкторами ситуацій. Зокрема, проводили серцево-легеневу реанімацію, здійснювали зупинку кровотечі та відновлювали прохідність дихальних шляхів тощо.

Вінницькі школярі перемогли у всеукраїнському конкурсі, який проходив під патронатом Дружини Президента

За результатами конкурсу перше місце посіли учні ЗОШ №22 м. Вінниця, срібло дісталося команді зі спеціалізованої школи з м. Суми, а почесне третє місце – у школярів ЗОШ №7 м. Житомир.

У вітальному слові Марина Порошенко зауважила, що цей проект вчить бути небайдужими та відповідально ставитися не лише до свого, а й до чужого життя.

Звертаючись до учасників змагань, пані Марина наголосила: «Знання основ надання домедичної допомоги може зберегти найвищу цінність – людське життя. Я впевнена, що відтепер кожен із вас в ситуації якщо станеться лихо зможе сміливо сказати собі: «Я можу врятувати життя!», бо інколи для порятунку людини достатньо просто своєчасно зорієнтуватися».

Вінницькі школярі перемогли у всеукраїнському конкурсі, який проходив під патронатом Дружини Президента

За словами Володимира Дудки, за п’ять років існування проекту сталися вже десятки випадків, коли курсанти проекту надавали домедичну допомогу людині, яка цього потребувала: «Я переконаний, що наші випускники у майбутньому зможуть врятувати не одне людське життя».

Проект «Я можу рятувати життя» проходить із 2011 року. За цей час основам домедичної допомоги було навчено понад 15 тисяч школярів по всій Україні. За статистикою, якщо кожен десятий громадянин володітиме навичками надання домедичної допомоги, то щороку в Україні може бути врятовано до 30 тисяч людських життів.

Вінницькі школярі перемогли у всеукраїнському конкурсі, який проходив під патронатом Дружини Президента

Для довідки:

Благодійний Фонд Порошенка – заснований у 1998 році. Діяльність Фонду не обмежується територією, державою, нацією чи окремою релігією. Кожен громадянин має право на гідне і достойне життя та самореалізацію. Фонд спирається в своїй діяльності на християнське світосприйняття і християнську мораль. Вже 17 років Благодійний Фонд Порошенка активно працює за ключовими програмами: Європейської інтеграції, відродження традицій духовності, підтримки багатодітних родин, талановитих дітей та молоді, ветеранів та дітей сиріт. Окремими програмами Фонду є підтримка села, екологічні проекти та заходи, спрямовані на збереження та відродження православних традиції.

Ukrainian Paramedic Group (Всеукраїнська спілка парамедиків) - організація, діяльність якої спрямована на навчання наданню першої невідкладної допомоги пересічних громадян. Тренери спілки - фахові лікарі, які мають тривалий досвід постійної практичної роботи в медичних закладах та тренерської діяльності. Небайдужі лікарі об’єднались заради проведення навчань населення України, та за окремою програмою підростаючого покоління, базовим основам першої допомоги, що є звичною справою в багатьох країнах світу.

Всеукраїнська громадська організація «Український Фонд «Здоров᾿я»створена для покращення здоров'я українців. Діяльність Фонду спрямована на розробку та лобіювання законодавчих ініціатив, покликаних удосконалити систему охорони здоров’я та на популяризацію життя без шкідливих звичок.



Переглядів: 4136
Поширень: 0