10 грудня у Вінниці за ініціативи Громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку» в приміщенні Департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл на тему «Стан та перспективи впровадження Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року», участь у якому взяли громадські активісти, представники вищих навчальних закладів, представники органів державного управління та місцевого самоврядування.

Під час заходу планується обговорення поточного стану реалізації Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, ефективні механізми організаційного та фінансового забезпечення її виконання, ключові проблеми розвитку регіону.

У Вінниці обговорили реалізацію стратегії регіонального розвитку

Стратегія Вінницької області була затверджена сесією обласної ради 24 червня цього року. Стратегією визначено відповідні операційні цілі, розроблено проекти, виконання яких спрямовано на досягнення цих цілей, критерії, показники для оцінки успішності проектів. Робота ведеться публічно і відкрито, відбулися засідання Робочої групи із розробки стратегії, стратегія і проекти розміщені на сайтах обладміністрації.

За словами першого заступника директора Департаменту, начальника управління аналізу й прогнозування регіонального розвитку та реального сектору економіки Володимира Репея, «стратегія регіонального розвитку у Вінницькій області одна з найкращих, стратегічні цілі виконуються дуже добре.

«Це видно по багатьох показниках, зокрема, по розвитку промисловості, сільського господарства. На даний час розробляється план реалізації стратегії, нам надійшло понад 250 пропозицій, з яких 147 відібрано. Вони згруповані по стратегічним цілям, для того щоб внутрішні та іноземні інвестори могли побачити реальні проекти», зазначив Володимир Репей.

Як впроваджується Стратегія Вінницької області розповів заступник начальника управління аналізу й прогнозування регіонального розвитку та реального сектору економіки Ярослав Олійник. Також він підбив підсумки виконання Стратегії.

«Ми маємо досить гарні показники реалізації Стратегії. Скажімо, наприклад, Вінниччина на другому місці по отриманих субсидіях, на третьому місці по працевлаштуванню», - зазначив Ярослав Олійник.

У Вінниці обговорили реалізацію стратегії регіонального розвитку

Директор Муніципально-громадського центру електронного урядування Оксана Гречко розповіла про проект, в рамках якого проводиться моніторинг реалізації Стратегії на Вінниччині.

Як зазначив виконавчий директор ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», громадськість мало включається в процес реалізації Стратегії.

«Стратегічний план не може виконати все те, що нам хочеться, адже це план інструментарію. Ми повинні продумувати, як будемо створювати інструментарні переваги стратегії», - сказав Олег Левченко.

Підводячи підсумки круглого столу, учасники дійшли спільного висновку, що майбутня реалізації регіональної стратегії буде залежати від співпраці навчальних закладів, державних управлінь, бізнесу та громадських організацій, а також від якості поданих і реалізованих проектів.



Переглядів: 5139
Поширень: 0