Щорічно,  у Вінниці проводиться звітно-виборча конференція  обласної організації ветеранів України, 16 грудня  відбулось вже  VIII  засідання, на якому  керівником був обраний  Л.Ф Копецький та  висвітили нагальні проблеми.

До обговорення  долучились народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко та директор Департаменту соціальної політики  міської ради Лариса Попова.

«Про соціальний захист наших ветеранів говорити складно, відміняються пільги, індексація пенсій мізерна,  не підйомні ціни  на ліки, - говорить народний депутат, - наші з вами дідусі і бабусі, які пережили  лихоліття  історії  і тяжко працювали все своє життя, сьогодні опинились  за межею бідності».

На конференції ветерани Вінниччини обрали керівництво та обговорили нагальні проблеми соціального захисту

«Основна маса питань, з якими звертаються ветерани до моїх приймалень  - це недотримання  прав, їх  не завжди  бажають чути  і вислухати,  тому  надаємо максимальну  юридичну допомогу, без якої  ніяк не обійтись.  За 5 років роботи  вже опрацювали  15 тисяч позовних заяв», - повідомив Сергій Кудлаєнко.

«Сьогодні за  кожну  пільгу чи надбавку до пенсій треба боротись в Парламенті,  війна та криза вносить свої корективи. Дуже добре, що на зібранні  ветеранів присутня Лариса Попова, це підкреслює увагу міської  ради до проблем людей,  нещодавно разом  ми  здійснили вдалий навчальний  проект  для  наших  пенсіонерів» , - зазначив депутат.

«Я сподіваюсь на розвиток місцевих програм  підтримки ветеранів , адже  через механізми децентралізації,  місцеві громади  стають багатшими і потрібно  продовжувати підтримувати літніх людей всіма засобами, вони це заслужили своєю сивиною і життєвою мудрістю»,  - наголосив Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 3159
Поширень: 0