Вчора юристи вручили свідоцтва про народження малюків батькам, дітки яких народилися у новорічну ніч у пологовому будинку №2. Він увійшов до пілотного проекту по реформуванню Мінюсту. Ще торік тут почали працювати  представники Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області. Відтоді упродовж 24 годин можна отримати такий документ безпосередньо у пологовому будинку.

В рамках Всеукраїнського флешмобу з видачі свідоцтв про народження,4 січня 2016 року у приміщенні Вінницького міського клінічного пологового будинку №2 відбулось урочисте вручення батькам свідоцтв про народження діток, які народились в період з 31 грудня 2015 по 3 січня 2016 року. Свідоцтва про народження вручав начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь.

Батькам, в яких дітки народилися з 31 грудня по 3 січня, вручили свідоцтва про народження діток прямо в пологовому будинку

Зазначимо, що Вінниця входить до числа обласних центрів України, де з 30 жовтня 2015 року запроваджено нову форму надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану — видачі свідоцтва про народження дитини безпосередньо в офісі пологового будинку протягом 24 годин.

Процедура роботи офісу дуже проста: мати, чи батько дитини подають до офісу медичне свідоцтво про народження дитини, паспорти батьків і свідоцтво про шлюб, і вже за добу їм видають в пологовому будинку свідоцтво про народження дитини.

Нагадаємо, що з початку запровадження у Вінниці цієї форми надання адміністративних послуг, було видано 29 свідоцтв про народження дитини.

Детальніше у відеосюжеті:



Переглядів: 3592
Поширень: 0