Вчора в облдержадміністрації відбулась зустріч керівництва області з з експертами Програми ЕС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Під час засідання обговорювались питання, пов’язані з перспективами соціально-економічного розвитку Вінницької області та подальшої співпраці з Програмою ЕС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Програму ЄС представляли: радник Генерального Директорату Європейської Комісії з питань регіональної та міської політики Майкл Ральф, провідний експерт Програми ППРРУ Бернар Вендель, експерти, перекладачі.

Вінницю відвідали експерти Європейської Комісії з питань регіональної та міської політики

Андрій Гижко ознайомив європейських експертів з пріоритетами, визначеними «Стратегіїєю збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року» та «Програмою економічного і соціального розвитку Вінниччини на 2016 рік», охарактеризував результати реалізації проектів у 2015 році із залученням міжнародних інвестицій, зокрема, ІІІ –го етапу проекту МРГ у 8 районах області (залучено 500 тис. доларів США), реалізації 10 мікропроектів, вартістю 10,5 млн. грн. з Українського фонду соціальних інвестицій та 6 проектів територіальних громад Вінниччини, які підтримала Єврокомісія, загальною вартістю 2,7 млн. Євро.

Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко також зупинився на результатах співробітництва із урядом Швейцарії, який виділив 127 млн. швейцарських франків на термомодернізацію будинків м. Вінниці, утеплення старих труб тепломережі у центрі міста та встановлення двох потужних котелень на пелетах. «По завершенню робіт, 35 % котелень міста Вінниці працюватимуть на альтернативному паливі – пелетах»,- зауважив він.

Вінницю відвідали експерти Європейської Комісії з питань регіональної та міської політики

Андрій Гижко окремо зупинився на питаннях розвитку місцевого самоврядування, децентралізації влади та міжбюджетних відносин: «Внаслідок бюджетної децентралізації область отримала 576,4 млн. грн. додаткових надходжень до загального фонду місцевих бюджетів області за 2015 рік,. Це вигідно громадам і є стимулом для їх розвитку».

Посадовець також зазначив, що обласною державною адміністрацією запроваджено обласний конкурс місцевих ініціатив для територіальних громад: «Минулого року ми підтримали 142 місцеві проекти, а на 2016 рік в обласному бюджеті заклали 5 млн. грн. видатків на підтримку проектів громад».

У свою чергу, радник Генерального Директорату Європейської Комісії з питань регіональної та міської політики Майкл Ральф поцікавився, наскільки сприятливим є на сьогодні інвестиційний клімат Вінниччини, порівняно з іншими регіонами. Експерта цікавили також розвиток інноваційних технологій в області та підтримка владою малого і середнього бізнесу.



Переглядів: 2382
Поширень: 0