О 10 ранку, в приміщенні Вінницького Національного медуніверситету відкрили Меморіальну дошку пам’яті в честь Олександра Кондратюка, молодого лікаря, який загинув під час оборони Донецького аеропорту. Він закінчив Вінницький Національний мед університет , працював лікарем, пройшов Майдан і став на захист Батьківщини у складі 90-го добровольчого батальйону 95-ї аеромобільної бригади.

«Олександр був начальником медчастини і загинув під час обстрілу, коли забирав поранених. В останні дні захисту аеропорту, робота медиків була дуже ускладнена, вони працювали зовсім без прикриття, ризикуючи своїм життям», - розповідає боєць 90-го батальйону 95-ї аеромобільної бригади, кіборг-вінничанин Андрій Дядічев і додає, - «це було справжнє пекло, бойовиків ми поклали тоді багато, але наші втрати оцінити неможливо».

Після відкриття Меморіальної дошки Олександру Кондратюку захисники вирушили до Вінницького Будинку офіцерів, де їм було вручено нагороди за оборону Донецького аеропорту. Разом із кіборгами –вінничанами на заходах побував і народний депутат Сергій Кудлаєнко.

День захисника Донецького аеропорту у Вінниці

«Сьогодні ми одночасно сумуємо за загиблими побратимами і радіємо, що бачимо тих, хто повернувся живим, пройшовши « донецьке пекло»! Їх сила волі, мужність та величезний патріотизм вражає! Серед них – мої друзі, хлопці, яких я знаю і спілкуюсь вже 10 років, вінничани із звичайних українських родин. Я з ними виріс, завжди на зв’язку і надаю максимум підтримки», - повідомив парламентар.

На завершення урочистостей з нагоди Дня захисника Донецького аеропорту було відкрито виставку світлин.

День захисника Донецького аеропорту у Вінниці

«Світлини, які представлені на фотовиставці на честь Дня вшанування захисників аеропорту, важко сприймаються, адже на них - біль бойових ран, горе матерів і жахіття, що приносить війна. Але корисно їх переглянути, щоб знати, скільки молодих хлопців загинули та отримали поранення, щоб назавжди запам’ятати, якою ціною здобувався мир в Україні. Вічна пам’ять загиблим та повага й підтримка живим!», - підкреслив Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 4003
Поширень: 0