Вінничани, які мають ідею і хочуть її реалізувати у своєму мікрорайоні або на території всього міста, вже можуть подавати свої проекти на участь в програмі «Бюджет громадських ініціатив». Прийом відповідно оформленої заявки триває з 1 лютого до 1 березня. За перший тиждень місяця, який відведено на прийом проектів, до мерії надійшло три заявки.

Програма «Бюджет громадських ініціатив» стартувала у цьому році. На проекти вінничан, які надійдуть у лютому і пройдуть відповідну процедуру, в міському бюджеті передбачено 5 млн грн.

Перші проекти, які претендують на фінансування з бюджету, вже надійшли до міської ради. Наразі їх є три. У вінничан, які ще виношують ідеї, є ще три тижні на оформлення думок і подачі документів. Прийом проектів завершується 1 березня. Інструкція щодо оформлення і подачі заявки розміщення на офіційному сайті Вінницької міської ради у розділі «Бюджет громадських ініціатив».

Всі подані до міської ради проекти буде опрацьовувати експертна група, яка аналізуватиме роботи на предмет реальної можливості їх реалізації. До її складу увійдуть фахівці профільних департаментів міської ради, представники громадськості, депутатського корпусу, старші по будинках, представники квартальних комітетів, спеціалізованих проектних організацій, інші спеціалісти. Вони мають дати оцінку кожного проекту з позитивними чи негативними рекомендаціями щодо допуску до загальноміського голосування. Всі проектні пропозиції та їх експертна оцінка будуть розміщені на сайті міської ради.

Проекти, які отримають позитивну попередню оцінку, до 25 березня будуть розміщені для голосування на офіційному сайті міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив м.Вінниці» та їх перелік в Прозорих офісах міста. Кожен мешканець Вінниці зможе проголосувати за один малий та один великий проект, які йому сподобаються найбільше, зручним для себе способом: або в електронному вигляді на сайті міської ради, або в відділеннях Прозорого офісу, заповнивши відповідні анкети. Триватиме загальноміське голосування 10 днів з 1 по 10 квітня 2016 року. За його результатами буде сформований відповідний рейтинг проектів.

«Проекти-переможці, які наберуть найбільшу кількість голосів вінничан, будуть втіленні у життя за рахунок коштів міського бюджету. Реалізацією усіх заходів будуть займатись відповідні департаменти та відділи міської ради. А автори проектів-переможців зможуть на будь-якому етапі контролювати хід виконання або долучитися до його реалізації», - розповів начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Володимир Хорошев.

У цьому році буде проведено два етапи по відбору проектів для фінансування. Перший - триває зараз. Зібрані в лютому ідеї планується реалізувати у цьому році. Другий етап передбачає збір проектів у липні-серпні поточного року уже на наступний, 2017 рік. Прийом заявок буде оголошено влітку. В міському бюджеті на наступний рік буде передбачена необхідна сума на їх реалізацію.



Переглядів: 3735
Поширень: 0