На семінар було запрошено представників мерій усіх обласних центрів України, а також міста Тирасполя.

Метою даного семінару є обмін досвідом щодо організацій інформаційного забезпечення міст, представлення нових можливостей будівництва та технологій, які дозволять швидко та якісно складати плани складних будівель (наземне, повітряно-лазерне сканування, тривимірне вимірювання площини тощо). За словами директора філії «Східна» компанії «ГІСІНФО» (м. Харків) Олега Касьянова, запровадження даних технологічних систем дасть можливість підвищити якість роботи управлінських структур в галузі містобудування та архітектури.

Заступник міського голови Володимир Слишинський розповів, що на на сьогоднішній день розвиток геоінформаційних систем у Вінницькій міській є одним з пріоритетів подальшої роботи. «Для того, щоб здійснювати управління містом, нам потрібно мати точну інформацію про те, які об’єкти та земельні ділянки знаходяться у Вінниці, розмежування ділянок та об’єктів нерухомості. – каже Володимир Слишинський. - Крім геоінформаційного серверу, який працює у Вінниці, існує 15 клієнтських місць, які розміщені на території усього міста - це БТІ, управління містобудування і архітектури та інші організації.»

В подальшому буде створена єдина електронна карта, в якій будуть відображені пам’ятники архітектури, транспортні розв’язки міста, розташування об’єктів нерухомості тощо. Крім того, планується внесення до бази даних інформації не лише про об’єкт нерухомості, а й про те, хто ним володіє та хто в ньому проживає. Заплановано побудувати систему «Безпечне місто», до якої будуть підключені органи МНС, МВС та інші організації.


Переглядів: 3071
Поширень: 0