10 лютого у Креативному просторі "Артинов" відбулась презентація календаря «12 корисних звичок» та відкрилась перша із серій еко-кав'ярень.

Прагнучи зробити Вінницю більш екологічною, ми разом з вінничанами вже 8 місяців тим чи іншим чином приєднувались до міської програми "Екологічне місто". Програма є яскравим прикладом взаємодії таких секторів громадянського суспільства, як Влада, громада та бізнес. Основними та постійними партнерами програми є Вінницька міська рада, КУП «ЕкоВін», ТОВ «ЕкоДрайв» та БФ «Подільська громада», представники яких були присутні на презентації, та прийняли участь у дискусії, та обговорили питання та проблеми процесу впровадження роздільного збору відходів у Вінниці.

Директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Ніценко Володимир Миколайович вважає, що введення системи роздільного збору відходів є необхідною складовою на шляху євроінтеграції. «У Вінниці вирішили почати розділення відходів на «сухі» та «вологі», хоча у Європі розділяють і на п`ять і на десять фракцій» - зазначила Марина Сидоріна, автор програми «Екологічне місто». Директор КУП «ЕкоВін»– Чорновол Володимир Іванович запросив всіх вінничан відвідати Стадницький полігон з екскурсією, познайомитись із роботою сортувальної лінії та станом полігону на сьогодні.

У Вінниці презентували календар "12 корисних звичок"

Навколо такого екологічно-спрямованого руху згуртувались люди: представники інших ГО, волонтери, студенти, а, найголовніше, громада м. Вінниці. Проводячи різноманітні екологічні акції в рамках програми, ми виховуємо європейську націю, яка дбає не лише про сьогоднішній день, але й про майбутнє свого покоління.

Ми проводили заходи та акції:

  • просто на вулиці (під час масових святкувань у місті),
  • біля університетів (акція «Склав сесію – позбудься сміття»)
  • у дворах будинків (з пізнавальними «екологічними» іграми для дітей, та спілкуванням із дорослими)
  • у школах (еко-квести, еко-тижні чи просто еко-уроки з відео-презентаціями та призами)
  • ми звертались до вінничан з екранів телевізорів та у соціальних мережах
  • проводили еко-тренінги для волонтерів, які потім допомагали нам нести знання «в люди»
  • проводили екскурсії для школярів, студентів та їх викладачів на полігон побутових відходів, де вони могли ознайомитись з роботою сортувальної лінії та зрозуміти суть процесу сортування відходів та переробки вторинної сировини

Але, ще багато часу потрібно для того, аби випрацювалась звичка житии екологічно та раціонально. Тому в рамках програми «Екологічне місто» був створений календар корисних звичок!

У Вінниці презентували календар "12 корисних звичок"

У календарі не тільки описано 12 корисних звичок, і для чого вони потрібні, але й створено мотиваційні зображення, кожне з яких унікальне. 12 сюжетів для календаря створила команда однодумців БФ «Подільська громада», спільнота скетчерів Breakfast&Sketch, та фотограф Володимир Слободянюк: спочатку скетчери малювали картинки крейдою на графітовій дошці, що є у приміщенні креативного простору Артинов, підлаштовуючи їх так, щоб модель гармонійно вписалась у зображення. Вдалий кадр фотографа завершував етап підготовки. 

Ми сподіваємось, що таким креативним методом привернемо увагу вінничан до проблем екології, та зможемо донести, важливість вкладу кожної людини у процес збереження навколишнього середовища. Тим більше, що партнери програми «Екологічне місто» Вінницька міська рада та КУП «ЕкоВін» створили умови для функціонування системи роздільного збору відходів в місті: закупили спеціальні автомобілі для вивезення сухої фракції, встановили окремі контейнери, на Стадницькому полігоні встановлено сортувальну лінію, проводиться промо-кампанія.

Якщо ви активна людина, працюєте з молоддю, екологічно-відповідальні - звертайтесь до нас за вказаними на сайті телефонами, і ми із задоволенням подаруємо вам календар.



Переглядів: 4931
Поширень: 0