Сьогодні у залі засідань міської ради відбулася зустріч з регіональним координатором Східної Європи та Центральної Азії Секретаріату Афлатун Кетеван Сулавою. Гостя ознайомилася з тим, як у Вінниці впроваджується програма фінансової грамотності для дітей і зазначила, що наше місто є передовим по Україні у цій сфері.

У Вінниці вже кілька років поспіль реалізується Міжнародна програма соціальної та фінансової освіти дітей 3-18 років «Афлатун». Програма, розроблена в Нідерландах, сприяє соціальній адаптації дітей та формує у них навички правильного використання та економії коштів. Вона спрямована на розвиток самосвідомості, підприємницького духу, дбайливого поводження з ресурсами.

17 лютого у Вінницькій міській раді відбувся семінар за участі вчителів, вихователів, методистів, представників громадських організацій, які впроваджують цю Міжнародну програму у нашому місті. Усіх присутніх привітав заступник міського голови Андрій Рева. «Програма «Афлатун» є дуже важливою, адже вона дає нам більше можливостей для мотивації дітей до навчання, навчає хлопчиків та дівчаток адаптуватися до життя. Тож я дуже вдячний усім, хто докладає зусиль над її реалізацією», – зазначив Андрій Рева.

Кетеван Сулава: «Ми впроваджуємо програму «Афлатун» у багатьох країнах світу, але Вінниця для нас – особлива»

«Програма дає можливість не лише навчитися фінансової грамотності, а й повазі до своїх батьків, розуміння своїх прав та обов’язків, необхідності доглядати за навколишнім світом, природою. Наприклад, діти збирають свої іграшки та віддають їх тим, хто цього більше потребує, проявляючи милосердя, готують разом з батьками солодощі, продають їх і на виручені кошти допомагають захисникам тощо», – каже радник міського голови Світлана Сулімова.

Регіональний координатор Східної Європи та Центральної Азії Секретаріату Афлатун Кетеван Сулава ознайомила присутніх з всесвітніми тенденціями впровадження програми. «Ми працюємо у багатьох країнах світу, в тому числі й в Україні. Вінниця для нас – особлива, адже тут програма Афлатун впроваджується як в дошкільній, так і в шкільній освіті. Та й результати дуже хороші. У Вінниці ми неодноразово проводили тренінги для педагогів, адже спершу потрібно підготувати людей, які передаватимуть знання дітям. Результатом, який досягнуто у Вінниці, ми пишаємося», – каже Кетеван Сулава.

Кетеван Сулава: «Ми впроваджуємо програму «Афлатун» у багатьох країнах світу, але Вінниця для нас – особлива»

Регіональний координатор програми «Афлатун» зазначила, діти активно використовують отримані знання на практиці. «Хлопчики та дівчатка відкладають кошти для того щоб досягти своєї конкретної цілі, розроблюють проекти, беруть участь в онлайн конференціях з дітьми з інших країн. Взагалі, у Вінниці ця програма настільки успішно реалізується, що практично всі 114 країн, де запроваджено «Афлатун», почули про ваше місто та Україну загалом. Я пишаюся тим, що Україна є першою серед 114 країн світу, де програма Афлатот для дитячих садків має такі гарні результати. Ми дуже сподіваємося, що ви й далі працюватимете так продуктивно і надалі пишатимемося вашими результатами», – каже Кетеван Сулава.

Під час семінару освітяни поділилися своїм досвідом щодо впровадження соціально-фінансової освіти у Вінниці. Керівник гуртка «Афлатун» школи №27 Алла Солоненко вже п’ятий рік викладає фінансову грамотність для дітей. «Програма у нашому закладі була запроваджена ще в 2012 році. Дітям вона дуже подобається, важливо, що її підтримують і батьки. Як результат, діти навчилися економити свої кошти, вони мають велике бажання змінити своє життя на краще, відстоюють свою думку. Їх цікавлять події, які відбуваються в державі, вони беруть участь у благодійних заходах, не просячи для цього коштів у батьків. Наприклад, продають самостійно зроблені вироби з тіста, а за виручені кошти відвідують з гостинцями наших захисників, які лікуються у військовому госпіталі», – каже Алла Солоненко.



Переглядів: 4250
Поширень: 0