Упродовж 13 років філія функціонувала в орендованому приміщенні дитсадка №14 по вул. Москаленка, 42.

Загальна площа нового приміщення бібліотеки по вул. Баженова, 32, книжковий фонд якої нараховує близька 72 тис. видань, складає 572,1 м2. Капітальний ремонт було розпочато у червні поточного року. Відремонтували центральний вхід та сходи, покрівлю, системи тепло- та енергопостачання, замінили вікна та двері, провели ремонт всередині самого приміщення. бібліотека-філія №7 відчинила двері власного приміщенняЗагальна вартість ремонтно-будівельних робіт складає 412 тис. грн. Фінансувались роботи з міського бюджету. Як і придбання нових меблів - виставочних стендів, книжкових стелажів, кафедри обслуговування, каталожної шафи та ін.

«Ми повинні не просто зберегти, а й примножити і передати наступним поколінням ті інтелектуальні надбання, які створювалися упродовж багатьох віків, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Я щиро радий тому, що діти сьогодні мають змогу примножити свої знання у закладі, який завжди мав свою незабутню атмосферу, - в бібліотеці, котра сьогодні відчинила свої двері для школярів».

Очільник міста зізнається, що має ще досить багато планів щодо розвитку інфраструктури мікрорайону Тяжилів. «Кожен район нашого міста повинен мати відповідну інфраструктуру для життя, - говорить мер. - В тому числі, це і заклади охорони здоров\'я, освіти та культури. І вже з наступного року у Тяжилові буде додатково відкрито 2 групи у дитячих садочках.»


Переглядів: 3948
Поширень: 0