Апеляційний суд Києва змінив з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт міру запобіжного заходу поліцейському Сергію Олійнику, який у результаті погоні за автомобілем-порушником смертельно поранив пасажира.

Про це пише УНІАН.

«Застосувати до Олійника запобіжний захід у вигляді цілодобовий домашній арешт», - головуючий суддя Олександр Бець озвучив рішення, яке хвалила колегія суддів.

Суд постановив звільнити Олійника з-під варти негайно в приміщенні суду.

Підтримати Олійника до залу суду прийшли міністр внутрішніх справ Аваков, голова Нацполіції Деканоідзе та мер Києва Кличко.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по BMW. В результаті загинув 17-річний юнак, який у компанії трьох інших чоловіків у нетверезому стані перебував у цьому авто. Столична прокуратура відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

Патрульних поліцейських, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника, відсторонили від виконання обов’язків до закінчення розслідування провадження, а одному з них - Олійнику - висунуто обвинувачення у перевищенні повноважень і навмисному вбивстві підлітка. Печерський районний суд Києва заарештував його на два місяці. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав арешт патрульного «спробою дискредитації поліції».

1 березня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід водію BMW Ростиславу Храпачевському - його відпустили під особисті зобов'язання.



Переглядів: 2711
Поширень: 0