16 квітня о 14.00 на майдані Небесної Сотні (Театральна) розпочнеться відзначення 104 річниці від дня першої пластової присяги. На вінничан чекають різноманітні творчі майстер-класи, історичний квест, фотовиставка, концерт, ігри. А також – благодійний ярмарок для підтримки пластунів військових.

Міська молодіжна організація «Станиця Вінниця Пласту – Національної скаутської організації України» організовує урочистості присвячені 104-ій річниці Першої Пластової Присяги. Захід відбудеться під відкритим небом, долучитися до нього можуть всі бажаючі.

Пласт – українська скаутська організація, яка має на меті всебічне, патріотичне виховання української молоді. На сьогодні 121 осередок Пласту діє у 22 областях України, в тому числі й у Вінницькій.

У суботу вінничан запрошують на благодійний ярмарок та майстер-класи до Дня народження Пласту

Отож, 16 квітня на майдані Небесної Сотні всіх бажаючих запрошують до Пластового містечка. Захід розпочнеться о 14.00. Тут будуть різноманітні майстер-класи, ігри, історичний квест, концерт, фотосушка та ще багато чого цікавого. Крім того, всіх бажаючих запрошують на благодійний ярмарок для підтримки пластунів військовиків.

Довідка

Пласт був створений у 1911 році, невдовзі після заснування скаутського руху Робертом Бейден-Пауелом в 1907 р., а вже 12 квітня 1912 року у Львові пластуни склали першу Пластову присягу. Пласт в Україні об'єднує близько 6 тисяч людей різного віку і таким чином є найбільшою скаутською організацією України. Це неполітична і позаконфесійна організація. Протягом року Пласт в Україні проводить понад 100 виховних таборів різної спеціалізації: спортивні, морські, з повітроплавання, мистецькі, лижні, альпіністичні, археологічні, кінні, екологічні тощо. На місцевому рівні осередками Пласту постійно реалізується безліч акцій соціально-культурного та виховного спрямування.

Окрім України, Пласт офіційно існує у восьми країнах світу: Австралії, Аргентині, Великобританії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччині та США. Пластові організації із усіх дев'яти країн об'єднані в Конференцію українських пластових організацій.



Переглядів: 3102
Поширень: 0