Про це повідомив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. За його словами, 19 квітня до області прибуде делегація із 25 парламентарів Швейцарії, які упродовж двох днів вивчатимуть, наскільки ефективно в регіоні впроваджені проекти, які фінансувалися за рахунок коштів Уряду Швейцарської Конфедерації.

Іноземні партнери, відзначив Андрій Гижко, працюватимуть за чотирма основними блоками. Насамперед, вони ознайомляться з реалізацією програми DESPRO, пов’язаної з децентралізацією послуг із водопостачання, а також відвідають створений на базі обласної клінічної лікарні ім. Пирогова Центр матері і дитини, де за підтримки Швейцарії був реалізований проект з телемедицини. Третій напрям роботи делегації – заходи з енергозбереження, що впроваджуються за рахунок грантових коштів у місті Вінниця. Крім того, парламентарі бажають пересвідчитись і в ефективності використання рухомого складу швейцарських трамваїв.

«Думаю, що наслідком цієї поїздки буде відпрацювання нового етапу співробітництва зі Швейцарією. Тому що проект DESPRO, наприклад, завершується у 2016 році, тож будемо говорити з ними про співпрацю в рамках 2017-2018 років», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.



Переглядів: 2430
Поширень: 0