Координаційна рада програми «Бюджет громадських ініціатив» 19 квітня визначила проекти вінничан, реалізація яких буде фінансуватись з міського бюджету. Це шість великих і шість малих проектів, які набрали найбільшу кількість голосів. Ті ідеї, які не отримали необхідної підтримки вінничан, зможуть взяти участь у наступному етапі програми.

11 квітня у Вінниці завершилось голосування за проекти, які подавали вінничани для фінансування з міського бюджету. До цього процесу долучилось більш ніж 14,5 тисяч вінничан.

Тиждень експертна група перевіряла дані учасників голосування та визначила 274 голосів недійсними. У 143 випадках відбувалось дублювання авторизації громадянками за одним номером телефону (голосування в електронному вигляді), у 104 випадках використовувались одні і ті ж паспортні дані кілька разів, ще в 27 випадках виявлено використання фіктивних паспортних даних, відсутність місця реєстрації або реєстрація за межами Вінниці.

Після цього було складено рейтинг проектів в залежності від кількості набраних голосів, який розміщено на сторінці проекту «Бюджет громадських ініціатив» 

19 квітня координаційна рада програми, головою якої є секретар міської ради Павло Яблонський, обговорила результати голосування та дійшла згоди відібрати для реалізації великі проекти, які набрали більше 300 голосів, і малі проекти, за які проголосувало більше 200 вінничан.

Таким чином у 2016 році буде здійснено:

1. благоустрій пляжу біля озера в районі олійножирового комбінату,

2. виконано реконструкція харчоблоку у школі №4,

3. побудовано спортивний майданчик біля школи №12,

4. створено зону відпочинку біля озера на Тяжилові,

5. проведено реконструкцію спортивного стадіону для мініфутболу по вул.С.Наливайка

6. впорядковано алеї парку ім.О.Ющенка.

До переліку малих проектів, які будуть реалізовані, увійшли такі ідеї:

1. облаштування скверу біля олійножирового комбінату;

2. встановлення системи відеонагляду у школі №27;

3. створення сенсорної кімнати для дітей з аутизмом та іншими фізіологіями;

4. організація сучасного розвитку і відпочинку людей пенсійного і передпенсійного віку;

5. створення арт-об’єкту «Україна вишивана» на паркані школи №23

6. встановлення світлофору на перехресті вул. Учительська та Немирівського шосе.

Підсумовуючи засідання координаційної ради секретар міської ради Павло Яблонський зазначив: «Ми сьогодні є свідками пілотного етапу програми «Бюджет громадських ініціатив». Ті результати голосувань і кількість вінничан, які долучилось до голосування і до складання проектів, ще раз говорять про те, що у нас дуже активні і небайдужі мешканці, свідомі громадяни, які прагнуть покращувати своє рідне місто».

Тепер відповідні структурні підрозділи міської ради, які будуть реалізовувати проекти в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив» розпочнуть виготовлення проектно-кошторисної документації, після чого перейдуть до реалізації.



Переглядів: 5626
Поширень: 0