У Вінниці сьогодні відбулося загальноміське свято обдарованої молоді «Талант – 2016». Грамоти та грошові премії отримали кращі учні вінницьких шкіл, які стали переможцями олімпіад різних рівнів, змагань, фестивалів, спортсмени дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учні шкіл естетичного виховання тощо. Відзначили й 358 обдарованих учнів та студентів, які стали цього року стипендіатами Вінницької міської ради.

Наприкінці навчального року у Вінниці традиційно проводиться загальноміське свято обдарованої молоді. Під час цього заходу нагороджуються юні вінничани за досягнення у навчанні, спорті та мистецтві. Так, протягом 2015-2016 навчального року на Всеукраїнських олімпіадах учні шкіл вибороли 476 місць у обласних етапах та 30 – у Всеукраїнських. А у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук вінничани вибороли 68 місць у обласних та 11 – у Всеукраїнських етапах. Чимало школярів вибороли призові місця у міських, обласних, Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, спортивних змаганнях.

Значних результатів досягли й вихованці мистецьких навчальних закладів міста. У цьому навчальному році учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та вихованці клубних формувань посіли 168 призових місця у міських, 163 - у обласних та регіональних, 546 - у Всеукраїнських та 71 - у Міжнародних конкурсах.

Заклади культури за результатами цього навчального року мають понад 412 дипломантів конкурсів, фестивалів та виставок різних рівнів.

На святі обдарованої молоді «Талант - 2016» відзначили близько тисячі юних вінничан

Значних висот досягли й юні спортсмени. Вони здобули 205 перших та 364 призових місць на Всеукраїнських і 93 перших та 159 призових місць на Міжнародних змаганнях.

За підсумками ІІ семестру 2015-2016 навчального року стипендіатами міської ради стали 357 учнів та студентів навчальних закладів міста Вінниці. З них – 272 учня загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, 29 вихованців початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та клубних формувань, 16 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та 41 студент вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.

На святі обдарованої молоді талановитих учнів та студентів привітав міський голова Сергій Моргунов. «Мені дуже приємно бачити сьогодні в залі так багато талановитої вінницької молоді. Дітей, які завдяки своїй наполегливій праці здобули різні перемоги протягом навчального року. Всі ваші досягнення та надбання – це те, з чим ви підете в доросле життя. Важливо, щоб свої знання ви направляли на розбудову рідного міста, щоб ви були патріотами свого краю і нашої чудової крани. Я впевнений, що саме завдяки вам у нашої держави і народу є майбутнє», – каже Сергій Моргунов.

На святі обдарованої молоді «Талант - 2016» відзначили близько тисячі юних вінничан

Також Сергій Моргунов зазначив, що у суботу, коли у Вінниці відзначали День Європи, багато хто з присутніх брав участь в організації цього свята: учні загальноосвітніх та спортивних шкіл, мистецьких закладів, вихованці клубів. «Цього дня до Вінниці прибуло багато гостей: Віце-Президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи пані Гудрун, посол Австрії, мер нашого польського міста-побратима Кельце Войчех Любавський, делегація з грузинського міста Руставі, посол Індії та інші. Усі вони відмічали, що у Вінниці на вулицях дуже багато молоді, і саме вона створювала гарний настрій та душевну атмосферу для всіх вінничан та гостей міста. Тож, любіть наше місто, цінуйте його, розвивайте, щоб воно було найкращим в Україні, комфортним, сучасним та європейським. Ще раз вітаю вас зі сьогоднішнім святом, бажаю, щоб ви успішно завершили навчальний рік, гарно відпочили на канікулах і з новими силами продовжували навчатися», – зауважив Сергій Моргунов.



Переглядів: 3897
Поширень: 0