Актуальні питання щодо виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» та презентація результатів двох хвиль моніторингу відкритості і прозорості місцевих рад і адміністрацій, які увійшли в щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради з прав людини були головними темами «круглого столу», який відбувся 18 травня 2016 року в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області для відповідальні особи за доступ до публічної інформації структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Найвищу оцінку по Україні за 2015 рік отримала Вінницька ОДА за організацію роботи із запитами та спеціального місця для роботи запитувачів. Такі високі оцінки – це результат системної, кропіткої та відповідальної роботи працівників адміністрації» - зазначила учасниця мережі «Омбудсман+» Юлія Грига.

«Ми тісно співпрацюємо з громадськими організаціями, із задоволенням відвідуємо навчальні і інформаційні заходи, які вони проводять. Спільно вирішуємо спірні питання» - розповіла колегам представниця облдержадміністрації Ольга Люшнікова.

В ході засідання «круглого столу» були обговорені питання стосовно прозорості та відкритості органів виконавчої влади в межах виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» та надані вичерпні відповіді на поставлені питання, що виникли в учасників семінару.

Як підсумок, учасники «круглого столу» відмітили, що співпраця влади і громадських організацій у забезпеченні прозорості роботи державних органів влади сприяє розвитку громадянського суспільства.

З повним текстом доповіді, яка містить результати моніторингу «Омбудсман+» можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини



Переглядів: 2551
Поширень: 0