Для участі у виїзному засіданні Міністерства соціальної політики України, яке проходить сьогодні у Вінниці, міський голова Дніпра Борис Філатов приїхав днем раніше. Каже, що зробив це спеціально, щоб подивитись не тільки, як працює система надання муніципальних та адміністративних послуг у вінницьких Прозорих офісах, але й і побачити досвід Вінниці в інших сферах. Зокрема, цікавився роботою підприємства «Вінницька транспортна компанія». А зранку, 26 травня, Борис Філатов став гостем на відкритті Центру підтримки учасників АТО та їхніх сімей.

Після цього разом із Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим Борис Філатов поїхав до муніципального центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія». Звідси і почалась сьогоднішня нарада Мінсоцполітики України.

«Я у Вінниці вже другий день, постарався побачити максимально багато. Я робив навіть такий експеримент – заїжджав у двори, у мікрорайони, і чесно сказати, є чому позаздрити і що подивитися. На жаль, у моєму рідному місті довгий час мера не було взагалі, в міській раді була сильна політична боротьба між кланами, і ви були очевидцями того, наскільки мені було важко приступити до обов’язків. Зараз я всіх вже «укрутив», і ми будемо брати позитивний досвід та запроваджувати його у нас, - сказав мер Дніпра. – Сьогоднішній візит – перший. З дозволу наших вінницьких друзів і Сергія Моргунова ми відправимо до вашого міста делегацію за досвідом. У вас є чому повчитися, повірте, особливо в області муніципального транспорту – просто браво».

Також Борис Філатов розповів, що в Дніпрі нині дуже сильний суспільний підйом, є велика кількість активістів, реалізується дуже серйозний проект по реформуванню дорожньої інфраструктури. «У Вінниці я звернув увагу на пішохідні переходи, на острівці безпеки. Нам є що доробляти, і ми зараз будемо всі ці речі робити. Нам дещо легше в цьому плані, бо місто більше і, відповідно, у нас бюджет більший ніж у Вінниці. Ми маємо 9,2 мільярди гривень. Я думаю, у нас все вийде».



Переглядів: 5581
Поширень: 0