У Вінниці на перехресті вулиць Соборна-Князів Коріатовичів(колишня Свердлова)-Магістратська(колишня Першотравнева), а також на перехресті вулиці Замостянська (50-річчя Перемоги) та проспекту Коцюбинського облаштовують  "острівці безпеки". Такі "острівці", за оцінками західних експертів, дозволяють знизити кількість ДТП з травматизмом на 17%. При облаштуванні "острівців безпеки" також враховують їх доступність для батьків з дитячими візочками та для людей з обмеженими фізичними можливостями. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова  Сергій Моргунов:

"Минулого тижня, коли до нас приїздили міські голови та представники муніципалітетів міст-мільйонників, приємно було почути від мого колеги з Дніпра Бориса Філатова, що йому був цікавим наш досвід в тому числі і щодо дорожньої інфраструктури – зокрема, це і пішохідні переходи, і влаштування «острівців безпеки» для пішоходів на великих перехрестях для підвищення безпеки в організації дорожнього руху. За оцінками західних експертів з питань дорожнього руху, влаштування таких елементів на Х-подібних перехрестях дозволяє знизити кількість ДТП з травматизмом на 17%.

Нагадаю, що в попередні роки у такий спосіб ми провели реконструкцію перехресть вулиць Пирогова/Гоголя та Пирогова/ Блока / Марії Литвиненко-Вольгемут (колишня вулиця Литвиненка).

Ще на двох перехрестях Вінниці облаштовують "острівці безпеки"

Минулого тижня розпочались такі ж роботи на перехресті вулиць Соборна/Князів Коріятовичів (раніше Свердлова)/Магістратська (до перейменування це була Першотравнева). Також вони проводяться на перетині вулиці Замостянської із проспектом Коцюбинського в межах проекту реконструкції перехрестя біля Будинку Офіцерів. Звісно, «острівці безпеки» влаштовуються таким чином, щоб вони були доступними також і для батьків з дитячими візочками, і для людей з обмеженими функціональними можливостями", - повідомив Сергій Моргунов.

Ще на двох перехрестях Вінниці облаштовують "острівці безпеки"



Переглядів: 6552
Поширень: 0