У рамках відзначення Дня захисту дітей у Вінницькому зоопарку влаштували день відчинених дверей та запросили на екскурсію юних вінничан. Цього ж дня за участю голови облдержадміністрації Валерія Коровія та голови обласної Ради Анатолія Олійника відбулось урочисте відкриття нових вольєрів для водоплавних птахів.

За словами директора зоопарку Євгена Ткачика, на спорудження вольєрів для птахів витратили 1,5 млн. грн.

У Вінницькому зоопарку спорудили нові вольєри для водоплавних птахів

Також під час урочистостей презентовано новий проект будівництва вольєрів для ведмедів. За словами Євгена Ткачука «нові вольєри для ведмедів будуть європейськими. Це сучасний проект, який розробляли луцькі архітектори, об’їздивши всі зоопарки Європи, аби перейняти найкращий досвід. На будівництво вольєрів планується витратити 4 млн. грн. Проект передбачає створення басейнів та гірок».

У Вінницькому зоопарку спорудили нові вольєри для водоплавних птахів

Реалізувати його планують щойно вдасться зібрати необхідну суму, тому керівництво зоопарку закликає спонсорів і небайдужих допомогти фінансово у будівництві вольєрів.

У Вінницькому зоопарку спорудили нові вольєри для водоплавних птахів

«Насправді, за декілька останніх років зоопарк дуже змінився. Ви бачите, що зроблено дуже багато. Я пам’ятаю, коли виникала ідея по цьому комплексі, і мало хто вірив, що це вдасться втілити так швидко. Тому що сама споруда є достатньо складною. Але те, що вже працює сьогодні, вселяє позитив у розвиток парку. І це не лише облаштування вольєрів, а й придбання нових звірів. Ми у фінансовому плані допомагаємо відповідними асигнуваннями. У планах є розширення вінницького зоопарку. Тому будемо працювати в цьому напрямку», – сказав голова облдержадміністрації Валерій Коровій.



Переглядів: 5230
Поширень: 0